JOHANN SCHWARZ Apa-picturedesk Via Afp
VATRENI VIKEND

Mladi reprezentativac vodio Tudorovu Veronu, ali jedan drugi mladi Hrvat je sve oduševio

Donosimo pregled vikend nastupa hrvatskih nogometaša u najjačim europskim ligam
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 28. veljača 2022. 17:55

Bio je ovo uspješan vikend hrvatskih nogometaša u najjačim ligama na svijetu. Mnogi od njih su imali dobre utakmice, a prema Sofa Scoreu je čak njih 14 koji igraju u 'ligama petice' dobilo najmanju ocjenu 7,00.

Najbolji među njima je bio mladi reprezentativac Boško Šutalo koji je odigrao svih 90 minuta na poziciji desnog stopera u pobjedi Verone nad Venezijom 3:1. Imao je Šutalo 7 osvojenih dvoboja, 8 presijecanja lopte, 1 blokirani udarac i 85% uspješnih dodavanja, a za svoju izvedbu je dobio ocjenu 7,60 te bio treći najbolje ocijenjeni igrač momčadi Igora Tudora.

Torino je izgubio domaću utakmicu od Cagliarija (1:2), ali su hrvatski nogometaši ostavili dobar dojam. Marko Pjaca je odigrao 85 minuta te dobio ocjenu 7,50 te bio drugi najbolje ocijenjeni igrač svoje momčadi te zauzeo i drugo mjesto u našem pregledu. Josip Brekalo je s 7,10 bio na korak do našeg top 10.

Istu ocjenu kao Pjaca je dobio Marin Pongračić koji je odradio svih 90 minuta u gostujućem remiju Borussije Dortmund protiv Augsburga (1:1). Slijede dva veterana koja igraju u Španjolskoj - Luka Modrić sa 7,40 u gostujućoj pobjedi Reala protiv Rayo Vallecana (1:0) te svoji bolji Šime Vrsaljko s istom ocjenom za 90 minuta u slavlju Atletica protiv Celte (2:0).

image
SOFA SCORE

Ivan Rakitić je uhvatio dobru formu pa je bio najbolje ocijenjeni igrač Seville (7,30) u pobjedi u gradskom derbiju protiv Betisa (2:1), a istu ocjenu je dobio i Andrej Kramarić za sudjelovanje u pobjedi Hoffenheima nad Stuttgartom (2:1). Top 10 zatvaraju Mario Kovačić, Lovro Majer i Marcelo Brozović koji su dobili ocjene 7,30 za svoje igre ovog vikenda.

Spomenuli smo da je Brekalo dobio 7,10, a 7,00 su zaslužili Ivan Perišić, Milan Badelj i Martin Erlić.

Od Hrvata koji igraju u ligama koje se po UEFA-inom rankingu nalaze između 6. i 10. mjesta spomenimo kako je Petar Musa opet postigao gol za Boavistu i za to dobio ocjenu 7,30. Nešto bolji je bio Josip Juranović koji je za izvedbu u dresu Celtica dobio 7,40, Danijel Miškić (Ural) je ocijenjen sa 7,40, Tibor Halilović (Heerenveen) sa 7,70, a pravi junak je bio U20 reprezentativac Dominik Oroz koji je, iako je obrambeni igrač, postigao dva gola u pobjedi Vitessea nad NEC Nijmegenom (4:1) u nizozemskom prvenstvu. Oroz je ocijenjen sa 9,40 i najbolje je ocijenjeni igrač kola nizozemske Eredivisie.

Linker
24. lipanj 2024 07:21