AFP
VRATAR LYONA ZA SN

Hugo Lloris: Dinamo je dobra momčad, remi s njima uopće ne bi bio tragičan...

Znam da Dinamo već godinama vlada hrvatskim prvenstvom i da ga već dugo godina nema u Ligi prvaka, tako da njegova momčad nema velikog iskustva - kaže Lloris
Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 27. rujan 2011. 11:09

Nakon nedjeljnog treninga vratar 'Lavova' Hugo Lloris je došao u ured glasnogovornika na intervju za SN točno u 11.30, kako je bilo prethodno dogovoreno. Lloris je takav, uvijek pouzdan i točan. O Hrvatskoj, doduše, ne zna previše...

- Ne, dosad još nisam išao u Hrvatsku, ali sam bio u susjednim zemljama BiH, Srbiji i Sloveniji. Prije dvije godine sam bio u Beogradu s francuskom reprezentacijom kad smo igrali kvalifikacije za SP 2010 protiv Srbije (1:1). Ta utakmica mi je ostala u lošoj uspomeni jer sam prvi put u karijeri bio isključen kad mi je sudac pokazao crveni karton nakon starta na Žigiću.

Koliko poznajete Dinamo odnosno njegove igrače?

- U prvom redu Dinamo mi je poznat po mom suigraču Dejanu Lovrenu, tako da sam poput ostalih suigrača od njega dobio neke informacije o hrvatskom prvaku. Znam da Dinamo već godinama vlada hrvatskim prvenstvom i da ga već dugo godina nema u Ligi prvaka, tako da njegova momčad nema velikog iskustva. Budući da hrvatsko prvenstvo nije dovoljno eksponirano u zapadnim medijima, logično je da slabije poznajem Dinamove igrače, osobito mlađe talente.

Što vam je trener rekao o Dinamu?

- Kazao je da u Dinamu postoji spoj iskusnih i vrlo talentiranih igrača. Riječ je o zaista opasnom protivniku koji je namučio i jedan Real Madrid. Trener nam je poručio da moramo biti maksimalno ozbiljni u utakmici s Dinamom.

Iako se ne želite proglasiti favoritima, nije valjda da biste bili zadovoljni remijem?

- Ne, želim sva tri boda. Poštujem Dinamo, ali protiv hrvatskog prvaka Lyon ide na pobjedu, osobito nakon što smo ohrabreni pobjedom protiv Bordeauxa (3:1). Budući da nam je Dinamo izravni konkurent za ulazak u osminu finala Lige prvaka, pobjeda protiv njega bi nam digla samopouzdanje u nastavku natjecanja u skupini. Međutim, remi protiv Dinama ne bi bio smak svijeta, jer još imamo četiri utakmice za popravak. Naravno, želimo odmah doma doći do pobjede jer bi nam tako bilo puno ugodnije.

Linker
24. rujan 2024 20:23