JERKO LEKO ANALIZIRA

Nekadašnji 'Francuz' otkriva Modre šanse, ali i opasnosti: 'Bez Lisandra to nije taj Lyon'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. rujan 2011. 14:02

Jerko Leko o Lyonu u Dinamovoj svlačionici zna najviše. Igrao je protiv momčadi s Gerlanda dok je bio u Monacu, često dobro prolazio.

- Uvijek su to bile 'egal’ utakmice, znali smo i pobijediti, a ja sam čak jednom i zabio. Monacu je Lyon uvijek odgovarao, vjerujem da bi i Dinamu njihova igra mogla ići na ruku - rekao je Leko, koji je ovako ocijenio igru Lyona:

ŠANSE ZA DINAMO

1) Lyon nije tipična francuska momčad, poput Marseillea ili, recimo, Rennesa, ta dva kluba puno bi nam manje odgovarala. Naime, Lyon ne igra tako jaki presing, nema te silne agresije. Pokušavaju oni s nekim pritiskom, ali su onda ranjivi iza, suparnik ima prostora za napad.

2) Najviše bi moglo biti prostora u međuprostoru između veznog reda i obrane. Jer, tamo, između ostalih, igra i Kallström, koji po svojim karakteristikama nije defenzivni igrač, ide naprijed, pa bi tu mogla nastati praznina. Taj bi prostor definitivno trebalo iskoristiti, na tome jednostavno moramo inzistirati.

3) Veliki je nedostatak za Lyon neigranje Lisandra Lopeza, najboljeg igrača momčadi. Igraju već neko vrijeme bez njega, ali nije to 'to’.

OPASNOSTI ZA DINAMO

1) Moramo posebno paziti na prekide, pogotovo ofenzivne. Tu su najopasniji baš Kallström i Gomis, ali nisu oni jedini. U obrambenom skoku malo su slabiji, ali u našem šesnaestercu moramo dobro paziti jer su francuski nogometaši vrlo skočni i snažni u duelu.

2) Brza transformacija iz obrane u napad velika im je snaga. Bastos i Briand vrlo su hitri igrači, odlično se otvaraju, odmah je 'vatra’. Ne smijemo gubiti 'glupe’ lopte na sredini, to bi Lyon mogao kazniti i stoga je potrebna maksimalna koncentracija.

3) Sam domaći teren i atmosfera možda im nisu 12. igrač, veći im je joker iskustvo. Odigrali su puno više ovakvih utakmica od Dinama, kad im ne ide, mogu susret dobiti upravo na iskustvo. Ipak Lyon igra u Ligi prvaka godinama, to je ogromno bogatstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:29