Romeo Jozak

 SN
SuperSportske podcast

Hrvatska proizvodi najviše nogometaša na svijetu po glavi stanovnika! To je nešto čime bi se trebali ponositi

U 35. epizodi SuperSportske podcasta u goste nam je stigao Romeo Jozak
Piše: PromoObjavljeno: 19. svibanj 2022. 17:00

On je nogometni trener, djelatnik, doktor znanosti na području kineziologije te aktualni Tehnički direktor za nogometna pitanja pri Ministarstvu sporta Saudijske Arabije. Kao profesionalcu koji u nogometu radi već dugi niz godina zasmetalo ga je što vijest da imamo najveći broj nogometaša koji igraju u stranim ligama po glavi stanovnika nije eksploatirana na maksimalan način.

Za one koji nisu upućeni Hrvatska je po broju nogometaša u stranim ligama na 8. mjestu u cijelom svijetu. Pokazalo je to istraživanje švicarskog nogometnog instituta CIES koje je obuhvatilo 135 nogometnih liga diljem svijeta, u kojima igra ukupno 400 hrvatskih nogometaša. U odnosu na 2017. godinu, kada je prvi put provedeno ovo istraživanje, broj Hrvata u stranim ligama je porastao za 25%, odnosno za 81 nogometaša.

Više o toj temi pogledaj u ovom kratkom isječku:

U podcastu smo se još dotaknuli njegove karijere, početaka u Orijentu i Libiji, vremena kad je stekao ime u Nogometnoj akademiji Dinama, situacije u kojoj ga je Zdravko Mamić odgovorio od prelaska u Arsenal, uloge tehničkog direktora reprezentacija u HNS-u, njegovog doktorata i još mnogih drugih zanimljivih tema. Sve to pogledaj ovdje:

Linker
27. travanj 2024 13:34