VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
TO SE NE MOŽE KUPITI

‘Hrvati su nevjerojatni, Modrić je genijalac, a tek ono što sam vidio u Dalićevom taboru... Impresioniran sam‘

Napravio je opsežno istraživanje i zaključio da iza Vatrenih stoji ‘fantastična priča‘
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 27. studeni 2021. 12:20

Vrlo popularni ruski televizijski komentator Denis Kazanski, koji je prenosio utakmicu iz Splita između Hrvatske i Rusije završene sretnom i spretnom pobjedom Vatrenih (1:0), te izravnim plasmanom na Svjetsko prvenstvo, u širem razgovoru za Sport Express dao je i svoje viđenje te presudne bitke. Pritom je Kazanski vrlo lijepo govorio o hrvatskim nogometašima, izborniku Zlatku Daliću i okruženju u kojem živi naša reprezentacija.

- Utakmica je bila vrlo teška za komentiranje, jer je posjed lopte bio 90:10 u korist Hrvatske, što će reći da je svaka sekunda bila opasna po nas i da praktički nemaš stanke – rekao je Kazanski.

– Toliko sam se dobro pripremio za Hrvatsku da će mi biti vrlo lako komentirati njihove utakmice na Svjetskom prvenstvu. Napravio sam opsežno istraživanje, pronašao sjajne biografije o igračima, svaka ima fantastičnu priču, pozadinu. Oni su generacija koja je odrasla u ratu.

Kazanski je s jednim kolegom bio u kampu Hrvatske prije utakmice.

- Na svoje oči sam se uvjerio u atmosferu u njihovom taboru. To je obiteljsko okruženje. Tamo su bili mame, očevi, stričevi, djeca… Svi na jednom mjestu. Družili su se s igračima, ali nakon 21 sat je sve bilo gotovo. Kolega i ja smo bili impresionirani. Hrvatska ima europski mentalitet, oni na teren izlaze igrati, a mi Rusi idemo umrijeti. To je naš problem.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX

Mnogi su bili kritični prema igri Rusije i izborniku Valeriju Karpinu, neki su je nazvali sranjem.

- Ja nisam stekao takav dojam. Objektivno, mi smo puno lošiji od Hrvatske. Pogledajte Modrića! Pogledajte Brozovića! Njih su dvojica s lakoćom kontrolirala cijelu utakmicu, a mi smo imali sreće da je padala onakva kiša. Na normalnom terenu Hrvatskoj bi bilo puno lakše doći do pobjede. Meni su Hrvati nevjerojatni, Modrić je genijalac, kome nije problem odigravati duge lopte, kombinirati niti po onakvom terenu.

Kazanski tvrdi da je početak Karpinove izborničke karijere u mnogo čemu nalik na onu Zlatka Dalića. Karpin je također preuzeo reprezentaciju uslijed kvalifikacijskog ciklusa, sada ga očekuje doigravanje za Katar.

- Njihov tadašnji predsjednik Saveza Davor Šuker je smijenio Antu Čačića i postavio Dalića, koji je igrače dočekao i upoznao na aerodromu prije puta na odlučujuću utakmicu u Kijev. Otišli su u Kijev i pobijedili, izborili playoff u kojem su svladali Grčku. Nakon toga je uslijedilo Svjetsko prvenstvo, plasman u finale. Dalić je sve to odradio bez ugovora i nije mu bio problem.

image

Slavlje hrvatskih igrača nakon pobjede nad Rusijom

ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Linker
19. travanj 2024 01:28