SPORTSKI DIREKTOR?

Hristo Stoičkov želi raditi u Lokomotivu! Što će na sve to reći Bilić i Smorodskaja?

Stoičkov je trener bugarskog Litexa Loveč, napominje da je s Bilićem već dulje vrijeme u prijateljskim odnosima, a prema nekim informacijama već se sastao s Olgom
Piše: Ivica KihalićObjavljeno: 29. kolovoz 2012. 20:33

Hristo Stoičkov, legenda bugarskog i svjetskog nogometa, zainteresiran je za rad u - moskovskom Lokomotivu. Prema ruskom Life Sportsu, Zlatna lopta iz 1994. godine - tada je igrao za Barcelonu - u skorije vrijeme želi u klubu trenera Slavena Bilića zauzeti poziciju sportskog direktora, a cilj mu je podići kvalitetu selekcije igrača.

Agent Mircea Dimitrov potvrdio je želju svoga klijenta:

- Hristo je zainteresiran za rad u Rusiji. Bogato iskustvo stekao je u radu s mladim nogometašima, a svojedobno je trenirao i mladu momčadi Barcelone te otkrio mnogo talenata. Hristo njeguje dobre odnose s mnogim čelnim ljudima europskih klubova koji igraju u jakim ligama, a spreman je svoje znanje i iskustvo ugraditi u korist moskovskog Lokomotiva. Ostaje nam samo dogovor s vodstvom kluba.

Podsjetimo, Stoičkov je lani već radio u Rusiji kao savjetnik predsjednika Rostova, no zbog financijskih neprilika i preustroja kluba suradnja je kratko trajala.

Stoičkov je i osobno potvrdio svoj interes za "željeznodorožnike":

- Kao Bugarin dobro poznajem rusku dušu. Mi smo bratski narodi. U ovom trenutku radim posao koji me zadovoljava, ali spreman sam za novi izazov i želim pomoći Lokomotivu da dosegne visoku razinu.

Stoičkov je trenutačno trener bugarskog Litexa Loveč, napominje da je s Bilićem već dulje vrijeme u prijateljskim odnosima, a prema informacijama ruskog medija već se u Moskvi sastao s predsjednicom Lokomotiva Olgom Smorodskajom, koja to zasad niječe.

Nameće se pitanje kako će se eventualni dolazak Bugarina u Lokomotiv odraziti na atmosferu i rad u klubu te na odnose, s jedne strane Slavena Bilića i njegova hrvatskog stručnog stožera, predsjednice Olge Smorodskaje s druge, i s treće strane uprave kluba koja podržava trenera, a predsjednicu drži u neizvjesnosti glede njena ostanka u fotelji. Kome će se, dođe li, prikloniti Stoičkov, na čiju će stranu vage sjesti?

Linker
22. rujan 2024 09:32