Screenshot: Youtube
SERIE A

Higuainu smije igrati protiv Rome

Piše: HinaObjavljeno: 15. travanj 2016. 21:36

Prvom strijelcu talijanskog nogometnog prvenstva, napadaču Napolija i argentinske reprezentacije Gonzalu Higuainu (28) ublažena je kazna zbog "zarađenog" crvenog kartona u 31. kolu protiv Udinesea s četiri na tri utakmice zabrane nastupa.

Higuain je u završnici utakmice u kojoj je Napoli izgubio sa 1-3 odgurnuo suca i vikao na njega, te su ga s travnjaka morali odvući suigrači. Nakon tog poraza zaostatak drugoplasiranog Napolija za vodećim Juventusom narastao je na velikih šest bodova.

I bez Higuaina Napoli je u prošlom kolu uvjerljivo sa 3-0 svladao posljednju Veronu, a Argentinac će morati propustiti i subotnje gostovanje kod Intera u Milanu, te domaću utakmicu protiv Bologne, ali će miti na raspolaganju treneru Sariju za važan ogled protiv treće Rome za 10 dana. Trenutačno Napoli ima šest bodova više od Rome, a drugo mjesto u Serie A izravno vodi u natjecanje po skupinama Lige prvaka sljedeće sezone, dok će treći sastav u kvalifikacije.

Sa 30 postignutih pogodaka Higuain je najzaslužniji za odličnu sezonu Napolija, no gotovo je sigurno kako niti takav njegov učinak neće biti dovoljan za osvajanje "scudetta", prvoga za Napolitance od 1990. godine i vremena Diega Maradone.

Linker
19. rujan 2024 19:47