IZBORNIK NAGLASIO

Hiddinku se trese stolica: Ako ispadnemo od Hrvatske, odlazim u mirovinu!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. studeni 2011. 15:39

Turski mediji prenijeli su izjavu Guusa Hiddinka:

- Ako ispadnemo od Hrvatske, odlazim s mjesta izbornika.

Nije iznenađenje, zapravo se odavno nagađa da bi u tom slučaju dobio otkaz. Situacija za reprezentaciju naizgled ne djeluje najbolje; Nizozemac, kojeg Turci nisu prihvatili a ubire oko 5 milijuna eura godišnje, s kovčezima spremnim za put prema zračnoj luci sad bi morao mobilizirati momčad da “gine” u borbi za Euro. Posebice se to čini teškim nakon sukoba koje je imao s nekolicinom igrača, Ardom Turanom čak na igralištu.

No, Hiddnik se ne ponaša niti autoritativno niti pretjerano zainteresirano. Za pretpostaviti je da će profesionalno odraditi posao, kao i da će Turci zbog urođenog fanatizma biti itekako angažirani. Takav njegov odnos momčadi ostavlja više slobode, koja na kraju može rezultirati i dobrim za rezultat.

- Imam 65 godina, vrijeme je da razmišljam o mirovini - kazao je Hiddink.

U Turskoj mu zamjeraju što je pokušao mijenjati njihov stil igre u 'nizozemski’, to igračima niti stručnjacima nije dobro palo. U kvalifikacijama izvedbe bile su na nižoj razini od očekivane. U nekim medijima pojavila se i priča da bi Hiddink mogao dobiti otkaz čak i ako se plasira na EP. Već se za novog izbornika priprema Ertugrula Saglama, čiji su najveći rezultati iz Bešiktaša, a od 2009. vodi Bursaspor.

Linker
24. rujan 2024 04:17