Drago Sopta / Cropix
IVAN RAKITIĆ ZA SN

'Što bi Bilić trebao? Ne družiti se s igračima! Glupost je da među Vatrenima ima klanova'

'Ma nekako mi smeta ta riječ 'osveta', teška je to riječ, meni strana. U svakom slučaju željan sam sportskog revanša zbog poraza od Turaka u polufinalu Eura 2008.'
Piše: Jure BurićObjavljeno: 24. listopad 2011. 16:27

Barcelona je ostala bez pobjede u 9. prvenstvenom kolu, kod kuće, protiv Rakitićeve Seville, što je svojevrsno iznenađenje u španjolskom prvenstvu. Naš Ivan Rakitić igrao je posljednjih 20 minuta, a trener ga je uveo u trenucima kad je suigračima koncentracija bila na izmaku, da bi uspješno sačuvali bod.

Kako ste doživjeli dvoboj protiv Barcelone?

- Bila je to teška borba iz koje smo mi zasluženo odnijeli bod. Kažem zasluženo, jer za to mi pravo daje Barcelonina dosadašnja učinkovitost kad su u pitanju pobjede i golovi. Gol razlika im je 26:4.

Jesu li Messi i društvo najbolja momčad kojoj ste se suprotstavili?

- Barcelona je vrh vrhova i sigurno joj pripada čelo te liste najboljih ekipa protiv kojih sam igrao.

Je li Turska bila i vaša želja doigravanja za EP 2012?

- Moja želja bila je Estonija, ali ne smeta mi ni to što ćemo igrati protiv Turaka. Drago mi je da smo izbjegli vrlo moćnu i kvalitetnu BiH.

Što mislite, što će odlučiti u dvobojima s Turcima?

- Najvažnije je vratiti se iz Istanbula s dobrim rezultatom, tamo zabiti bar pogodak. Bit će to utakmice gdje je u igri ama baš sve; najprije kvaliteta, pa sreća, psiha, koncentracija, disciplina u igri...

Jeste li i vi zagovornik osvete zbog bečkog poraza na Euru 2008?

- Ma nekako mi smeta ta riječ “osveta”, teška je to riječ, meni strana. U svakom slučaju željan sam sportskog revanša zbog tog poraza. Podsjetit ću da smo mi na tom Euru igrali odlično i da nam se taj poraz s Turcima dogodio kao sastavni dio sporta i nogometne igre.

Ima li u reprezentaciji klanova, što se nerijetko može čuti?

- Ma kakvi klanovi? Mi se u reprezentaciji družimo, svatko od nas ima svoje prijatelje s kojima se bolje slaže, ali nisu to nikakvi klanovi, niti je jedna grupa protiv druge. Ne znači ako s nekim drugim ne piješ kavu svaki dan da je u pitanju neprijateljstvo.

Bilića prozivaju da je blizak s vama reprezentativcima i da je to jedan od razloga slabijih igra i rezultata?

- Prazne priče! Bi li se trebao odmaknuti od nas? Što to znači blizak? Ljudi ne znaju što se događa u reprezentaciji, pa smišljaju ovo ili ono. Meni je Bilić OK.

Navodno, reprezentativci ne daju čitavog sebe u igrama reprezentacije, nisu kao u klubovima potpuno angažirani?

- Da se želim odmoriti, ne bih se odazivao u reprezentaciju, nego bih ostao u klubu i dobio nekoliko dana slobodno, kao i ostali suigrači koji nisu u reprezentativnim pogonima. Lijepo bih otišao kod svojih u Švicu i uzeo predah. Meni, ali i svim našim reprezentativcima čast je igrati za svoju domovinu. Još nikoga nisam primijetio da je tužan zbog poziva u nacionalni tim.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 19:12