RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL.Kaiserslautern's Croatian striker Srdjan Lakic celebrates after scoring the 1-1 during the German first division Bundesliga football match between FC Cologne and FC Kaiserslautern on August 21, 2010 at the RheinEnergie stadium in Cologne, western Germany. Kaiserslautern won the match 1-3. AFP PHOTO ACHIM SCHEIDEMANN GERMANY OUT
 AFP
DFB POKAL

Hat-trick Lakića!

Hrvatski napadač Srđan Lakić ponio je epitet igrača utakmice u 4-1 gostujućoj pobjedi svog Kaiserslauterna nad trećeligašem Koblenzom
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 19. siječanj 2011. 22:27

Hrvatski napadač Srđan Lakić ponio je epitet igrača utakmice u 4-1 gostujućoj pobjedi svog Kaiserslauterna nad trećeligašem Koblenzom u osmini finala DFB Pokala. Započeo je Lakić od prve minute, a tri je puta suparničku mrežu zatresao u razmaku od samo 11 minuta, od 54. do 65. Valja reći da je trenutno osmoplasirani sastav njemačke treće lige na poluvremenu imao vodstvo 1-0 golom Thomasa Klasena iz 17. minute, a da je Lakić u 37. minuti propustio realizirani udarac s bijele točke, točnije vratar Paucken je njegov udarac uspio zaustaviti. Ipak, u drugom dijelu se Lakić višestruko iskupio za nerealizaciju najstrože kazne. Dva je gola zabio desnicom, jedan glavom, a trener Kurz zamijenio ga je u 79. minuti. Kažimo da je plasmanu Kaiserslauterna u četvrtfinale DFB Pokala pridonio i Ivo Iličević koji je igrao do 67. minute.

Lakiću je ovo drugi hat-trick u DFB Pokalu ove sezone (prvi je zabio Arminiji, op.a.), a ukupno je u tom natjecanju u tri susreta zabio čak sedam golova. Priliku za nastavak golgeterskog niza imat će već sljedeće srijede kada Kaiserslautern u četvrtfinalu gostuje kod drugoligaša Duisburga.

Navijači Kaiserslauterna skandirali: "Idemo Lakiću, potpiši!"





Hrvatski nogometaš Srđan Lakić (26) donio je svom Kaiserslauternu plasman u četvrtfinale DFB-Pokala ugradivši u 4-1 pobjedu nad trećeligašem Koblenzom tri gola i to u razmaku od samo 11 minuta...

- Naravno da sam sretan jer sam zabio tri gola, ali na kraju sve zasluge idu cijeloj momčadi. Ja mogu zabiti gol, ako je stvorena dobra prilika. Naravno da je sada gorak osjećaj što moram propustiti utakmicu u Münchenu, ali moram se koncentrirati na susret u Duisburgu. Možda stoga i slobodan vikend nije tako loš, bit ću top-formi za Kup-utakmicu – komentirao je Lakić, aludiravši pritom na subotnji susret 19. kola s Bayernom koji će morati propustiti zbog crvenog kartona zarađenog prošlog vikenda u utakmici protiv Kölna.

Sljedeća utakmica za Lakića bit će tako ona protiv drugoligaša Duisburga u četvrtfinalu DFB-Pokala koja je na rasporedu sljedeće srijede.

Navijači Kaiserslauterna naslov u DFB-Pokalu čekaju od 1996. godine, a Bild navodi da se na krilima Lakićevih sjajnih igara mogu usuditi maštati o novoj tituli, trećoj u tom natjecanju.

- Navijači mogu sanjati, ali mi znamo da se moramo koncentrirati na sljedeće zadatke - kaže Lakić, čiji su učinak komentirali su i treneri Kaiserslauterna Marco Kurz i Koblenza Petrik Sender:

- Uvijek je vjerovao i bilo je za njega važno riješiti se negativnih iskustava – rekao je Kurz, dok je Sander dodao:

- Kaiserslautern nas je nadigrao, posebice na bokovima. Također, Kaiserslautern je u svojim redovima imao Srđana Lakića, napadača takve kvalitete kojeg nismo uspjeli zaustaviti.

Bild piše da je utakmicu između Koblenza i Kaiserslauterna pratilo oko 15.000 navijača, od čega je nekih 5000 bilo gostujućih poklonika koji su skandirali: "Idemo Lakiću, potpiši!"

Aluzija Kaiserslauternovih navijača je jasna, Lakiću istječe ugovor na kraju sezone, a interes za njegovim dovođenjem pokazali su Wolfsburg i Bayer Leverkusen. Nije ni čudo, jer Lakić igra u sjajnoj formi. Ove je sezone bivši napadač Hrvatskog dragovoljca, Kamen Ingrada i Herthe zabio ukupno 18 golova u 20 odigranih utakmica, od čega je 11 zabio u Bundesligi, a 7 u DFB Pokalu.

Linker
25. rujan 2024 08:26