RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL.Werder Bremen's defender Clemens Fritz (L) and Wolfsburg's Brazilian midfielder Josue take a tumble during Germany's first division Bundesliga football match Wolfsburg vs Werder Bremen in the northern German city of Wolfsburg on December 4, 2010. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
 AFP
DFB POKAL

Katastrofa Wolfsburga u Kupu, Mandžo razočarao, Bayern prošao nakon golijade

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 22. prosinac 2010. 22:23

Nogometaši Wolfsburga sasvim su zasluženo kao domaćini poraženi od drugoligaša Cottbusa 3-1 u utakmici osmine finala DFB-Pokala. Loš uvodni dio Wolfsburgove sezone tako je postao još i gori.

Cottbus je iskoristio svoje prilike u utakmici čiji je tek početak drugoga dijela nudio Wolfsburgu šansu. Treba, ipak, znati da je već u tom trenutku na semaforu pisalo 3-0 za gosta koji je "vukove" šokirao već početkom druge minute.

Ubacivanje iz kuta pritom je iskoristio glavom Nils Petersen. Isti je igrač u 40. minuti sjajno uposlio neometanog Shaoa, a sve zaključio tri minute potom neobranjivim udarcem s nekih dvanaest metara. Veći je dio posla pritom obavio Reimerink varkom se oslobodivši braniča Wolfsburga i istrčalog golmana Benaglija.

Na 3-1 je u 56. minuti iz blizine smanjio Edin Džeko, najaktivniji igrač poražene momčadi koja je u jednom trenutku utakmice doslovce opsjedala gol domaćina, ali ne i iskoristila mnogobrojne udarce prema njemu.

Mario Mandžukić odigrao je vrlo loših uvodnih 45 minuta za Wolfsburg. Baš preko njega "vukovi" su u šestoj, a potom u 29. minuti imali možda i najizglednije prilike za gol, međutim, prvo je bivši napadač zagrebačkog Dinama glavom promašio vrata domaćeg sastava i tako propustio anulirati uvodni šok, a potom je priliku za poravnanje rezultata u vjetar bacio lošim primanjem lopte koje mu je oduzelo vrijeme za bolji udarac s desetak metara iskosa s lijeve strane. Kirschbaum je loptu upućenu mu kroz noge bez većih problema ukrotio.

Bez gola je tako Mandžukić ostao i uz svojoj šesnaestoj utakmici za Bundesligaša, no stigao je treći puta požutjeti i to zbog prigovora sucu.

U drugoj završenoj utakmici dana Duisburg je svladao Köln 2-1. Za poraženu je momčad svih 90 minuta odigrao Mato Jajalo.

Prije samo tri dana Bayern je gostovao kod Stuttgarta u bundesligaškoj utakmici na Mercedes-Benz Areni i upisao 5-3 pobjedu. Slavio je branitelj naslova protiv istog suparnika, na istom mjestu i u srijedu u osmini finala DFB-Pokala, ali još uvjerljivije - 6-3...

Jednostavna računica ukazat će na raspoloženost napada i propusnost u obranama obiju momčadi, odnosno na gotovo nevjerojatan podatak da je Bayern protiv Stuttgarta u kombiniranih 180 minuta slavio rezultatom 11-6.

Junak Bayernove momčadi u srijedu je bio Francuz Franck Ribery koji je zabio glavom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za konačan rezultat, ali i prije toga tri puta asistirao suigračima za gol.

Utakmica je otvorena dvama brzim golovima gostujuće momčadi, inače petnaesterostrukog osvajača ovog natjecanja, koja je preko Ottla i Gomeza u osmoj minuti vodila 2-0. Poravnao je Pogrebnjak udarcima u 32. i prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Nadu domaćinima u 77., izjednačivši nakon Kloseova gola, donio je Delpierre, no ona se rasplinula u rasponu od 81. minute do kraja utakmice kada su precizni, uz već spomenutog Riberyja, bili Müller i još jednom Klose.

Danijel Pranjić odigrao je cijelu utakmicu za Bayern koji je, treba naglasiti, od 67. minute imao igrača više nakon isključenja Boulahrouza, a od 87. i dva više poslije drugog žutog kartona Delpierrea. Usto je i kod 3-2 za Bayern Gentner promašio jedanaesterac.

DFB-Pokal, osmina finala:

Wolfsburg - Cottbus 1-3 (Džeko 56 / Petersen 2, 43, Shao 40)

Köln - Duisburg 1-2 (Terodde 84 / Maierhofer 3, Koch 76)

Stuttgart - Bayern 3-6 (Pogrebnjak 32, 45+1, Delpierre 77 / Ottl 6, Gomez 8, Klose 52, 86, Müller 81, Ribery 90+4)

Linker
24. rujan 2024 14:02