VELŠANINU NOVI UGOVOR

Giggs i Ferguson nemaju namjeru otići iz Uniteda: 'Nećete nas se lako riješiti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. ožujak 2013. 11:43

Neuništivi menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson (71) još uvijek nema namjeru napustiti trenersku klupu, ali kad se to dogodi, želja mu je postati direktor 'crvenih vragova'.

Legendarni Škot trenira Manchester United bez prekida od 1986. godine. Iako je više puta najavljivao odlazak u mirovinu, još je uvijek čvrsto ''u sedlu''. No, već ima plan i za vrijeme kada više ne bude menadžer velikana s Old Trafforda.

- Nećete me se riješiti. Vjerojatno ću postati direktor - kazao je Ferguson u razgovoru za nogometni magazin Twenty Four 7.

Na pitanje kada će napustiti trenersku klupu, odgovorio je:

- Nitko to ne zna, pa ni ja. No, sigurno mi neće liječnik reći da odustanem.

O potencijalnom nasljedniku također nije želio špekulirati.

- Pitat će me za savjet. Ali, u konačnici će to biti odluka kluba, a ne moja - poručio je Ferguson.

Giggs s 39 godina potpisao novi ugovor s Manchester Unitedom!

Dan prije no što bi trebao odigrati 1000. utakmicu u dresu Manchester Uniteda, legendarni velški nogometaš Ryan Giggs potpisao je novi jednogodišnji ugovor s ''crvenim vragovima''.

Prekinuo je time 39-godišnji veznjak nagađanja da bi se mogao umiroviti na kraju aktualne sezone i potvrdio da će odigrati i 24. sezonu u prvoj momčadi Uniteda. Giggs je prvi profesionalni ugovor s momčadi Alexa Fergusona potpisao 1990. godine, a debitirao je 2. ožujka 1991. Osvojio je, među ostalim, 12 naslova u Premierligi i dvije Lige prvaka.

- Što mogu reći o Ryanu, a da nije već rečeno. Čudesan je igrač i izvanredno ljudsko biće. Ima fantastičnu energiju što je prekrasno za vidjeti. Činjenica da je u svakoj od 23 sezone postigao pogodak je u istinu čudesna - poručio je Ferguson, a Giggs je dodao:

- Osjećam se dobro, uživam u nogometu više nego ikada i što je najvažnije, osjećam da doprinosim momčadi. Sretan sam što sam potpisao novi ugovor i zahvaljujem Sir Alexu Fergusonu i svima iz kluba na podršci.

Linker
22. rujan 2024 17:23