AP
PRIJATELJSKE

Engleska srušila Španjolsku na Wembleyu, Wales kod kuće razbio Norvešku

Lampard je na taj način posebno obilježio 90. nastup za reprezentaciju i susret u kojem je ponio kapetansku traku "tri lava" u izostanku Johna Terryja.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. studeni 2011. 22:13

Golom Franka Lamparda nogometna reprezentacija Engleske savladala je aktualne svjetske i europske prvake Španjolce s 1-0 u prijateljskom dvoboju igranom na Wembleyju.

Bila je to utakmica u kojoj su Španjolci dominirali kako u posjedu lopte (71%), tako i udarcima prema golu (21-3), ali u kojoj je engleska obrana izdržala sve napore i iskoristila svoju jedinu pravu priliku u utakmici.

Trenutak odluke zbio se u 49. minuti. Udarac glavom Darrena Benta nakon ubacivanja Scotta Parkera iz slobodnog udarca završio je na vratnici, izvan dosega vratara Pepea Reine, a spremno je odbijanac dočekao Lampard i glavom iz blizine pospremio loptu u mrežu.

Lampard je na taj način posebno obilježio svoj 90. nastup za reprezentaciju i susret u kojem je ponio kapetansku traku "tri lava" u izostanku nominalnog kapetana Johna Terryja, a Španjolska je ostavljena i dalje čekati trijumf u "hramu nogometa" budući je na Wembleyju posljednji put pobijedila u ožujku 1981. godine. Također, Englezima je ovo bila prva pobjeda nad momčadi aktualnih svjetskih prvaka otkako su sa 3-1 savladali Argentinu na Wembleyju 1980. godine.

Valja istaknuti kako je najbolje španjolske prilike propustio realizirati Cesc Fabregas u završnici susreta, kao i da je dalekometni udarac Davida Ville iz 73. minute završio na vratnici.

Nogometna reprezentacija Walesa razveselila je svoje navijače uvjerljivom 4-1 pobjedom nad Norveškom u prijateljskom susretu igranom u Cardiffu.

Golovima Garetha Balea i Craiga Bellamyja vodio je Wales do poluvremena 2-0, a onda je pogreška domaćeg vratara Waynea Hennesseyja vratila goste u igru. Naime, prilikom rutinskog primanja jedne lopte u ruke u kaznenom prostoru golman Wolverhamptona ju je ispustio, a ona se odbila od obrambenog igrača Darcyja Blakea kao servirana norveškom napadaču Ericu Husekleppu kojem potom nije bilo teško pogoditi praznu mrežu.

Točku na i za pobjedu Walesa postavio je "džoker s klupe" Sam Vokes koji je dobio priliku od 70. minute. Napadač Wolverhamptona na posudbi u Norwichu upisao se u strijelce u 88. i 89. minuti.

Prijateljske nogometne utakmice:

Engleska – Španjolska 1-0 (Lampard 49)

Alžir – Tunis 1-0 (Boudebouz 43)

Wales – Norveška 4-1 (Bale 11, Bellamy 15, Vokes 88, 89 / Huseklepp 61)

Južnoafrička Republika – Obala Bjelokosti 1-1 (Mphela 53 / Gaxa 36-ag)

Linker
25. rujan 2024 15:22