DOBRO I PROŠLI

Diego Simeone zadovoljan porazom: 'Realno, rezultat je mogao biti puno gori'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. veljača 2015. 09:06

Dobro je društvu iz Madrida kazao naš Tin Jedvaj; 'ne bojimo vas se, na BayAreni je Bayer uvijek favorit'. Dodao je kako skida kapu Mandžukiću i Griezmannu, ali da se neće vidjeti jer ih njegova momčad može zaustaviti. Sve je bilo točno, Jedvaj kao da ima svojstva proroka. Bayer je jučer nadigrao vice-prvaka Europe i prvaka Španjolske . Istina, nije imao previše prilika za poentiranje, ali je dominirao gotovo cijelu utakmicu, a statistički podaci koji su osvanuli na kraju zapravi su najbolje ispričali priču utakmice. Igrači Bayera su pretrčali ukupno čak 5 kilometara više od Atleticovih, a posjed lopte iznosio je 64:36! To je pokazatelj potpune tehničke i tjelesne superiornosti njemačke momčadi.

- Napravili smo prvi korak prema četvrtfinalu. Ako to uspijemo napraviti, bilo bi to ispunjenje našeg sna. Bili smo kompaktni, dobro smo igrali defenzivu, moji igrači uvijek su bili na pravim pozicijama u kojima su se mogli pomagati. Također smo imali vrlo dobre napadačke tranzicije, bili smo direktni u igri prema naprijed - kazao je trener Bayera Roger Schmidt

Atletico je izgledao umorno, razočarao je. Mora se priznati da Simeone nije imao sreće jer je već u prvom poluvremenu zbog ozljede morao napraviti dvije izmjene, izašli su Siqueira i Saul, a čini se da niti Arda Turan nije bio posve fit. Tražio je Simeone izlaz iz tunela i u završnici kad je uveo treću špicu Torresa, kako bi smanjio prtisak na svoju obranu, ali ništa nije pomoglo.

- Mogu kazati da iz Levekusena odlazim razumno zadovoljan. U prvom poluvremenu morao sam iskorisiti dvije zamjene. Bayer igra slično nama, igrali su dobro. Bilo je prigoda s obje strane, oni su svoje iskoristili, mi svoje nismo. Realno, rezultat je mogao biti i gori po nas - kazao je Diego Simeone.

Linker
22. rujan 2024 21:34