Uruguay's striker Diego Forlan celebrates after scoring during the 2010 World Cup third place football match Uruguay vs. Germany on July 10, 2010 at Nelson Mandela Bay stadium in Port Elizabeth. NO PUSH TO MOBILE / MOBILE USE SOLELY WITHIN EDITORIAL ARTICLE - AFP PHOTO / RODRIGO ARANGUA
 AFP
SASVIM ZASLUŽENO

Diego Forlan proglašen najboljim igračem afričkog Mundijala

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 20. srpanj 2010. 13:43

Urugvajski napadač Diego Forlan izabran je za najboljeg nogometaša (Golden Ball) netom završenog Svjetskog prvenstva u kojem su slavili Španjolci.

Forlan je bio najbolji igrač i strijelac Urugvaja, najugodnijeg iznenađenje prvenstva u Južnoafričkoj Republici, koji je na kraju osvojio četvrto mjesto izgubivši s 3-2 protiv Njemačke utakmicu za treće mjesto.

Uz to je Forlan podijelio i epitet najboljeg strijelca prvenstva. Zabio je Forlan pet pogodaka, kao i David Villa iz Španjolske, Wesley Sneijder iz Nizozemske i Thomas Müller iz Njemačke.

Treba reći da veliki dio od tih pet pogodaka Forlana vjerojatno konkuriraju za ponajbolje na cijelom Mundijalu, budući je Urugvajac uglavnom lomio suparničke vratare udarcima s preko 20 metara.

Uz pobjednika Forlana nominirani su u ovoj konkurenciji još bili Španjolci Iniesta i Villa, Nijemci Müller, Schweinsteiger i Özil, Nizozemci Sneijder i Robben, Argentinac Messi, te Ganac Gyan.

Najboljim mladim igračem je proglašen Thomas Müller iz "elfa", dok je najboljim vratarem proglašen Španjolac Iker Casillas.

Linker
24. rujan 2024 15:27