MASSIMO PAOLONE/LAPRESSE/PROFIMEDIA Massimo Paolone/lapresse/profimedia
JAVLJA ROMANO

Napoli ima novog trenera! Bivši prvak vraća se u Serie A i postaje najplaćeniji strateg lige

Conteu će ovo biti prvi angažman nakon što je u ožujku 2023. sporazumno raskinuo ugovor s Tottenhamom
Piše: SNObjavljeno: 31. svibanj 2024. 21:13

Antonio Conte postao je novi trener Napolija i vodit će ih od iduće sezone. Jedan od najpouzdanijih nogometnih novinara na svijetu Fabrizio Romano javlja da su Conte i Napoli dogovorili sve detalje ugovora koji je na snazi do lipnja 2027. godine. Talijanski mediji navode da će zarađivati između osam i devet milijuna eura godišnje, što znači da će postati najplaćeniji trener u Italiji te "skinuti" Simonea Inzaghija koji ima plaću 5.5 milijuna eura.

Napoli je ove sezone razočarao svoje navijače nakon što su prošle godine osvojili naslov te je završio na 10. mjestu. Tomu u prilog ide podatak da su se ove sezone na klupi promijenila čak tri trenera. Luciano Spalletti napustio je klub nakon što ih je odveo do naslova Serie A, a naslijedio ga je Rudi Garcia. Njega je u studenom naslijedio Walter Mazzarri, koji je dobio otkaz u veljači, a privremeni trener postao je slovački izbornik Francesco Calzona.

image

Antonio Conte

IPA/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA Ipa/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Conteu će ovo biti prvi angažman nakon što je u ožujku 2023. sporazumno raskinuo ugovor s Tottenhamom. U Italiji je zadnji put radio kada je trenirao Inter u razdoblju od 2019. do 2021. godine.

Linker
16. lipanj 2024 05:16