AP
NOGOMETNI TRANSFERI

Brazilac Paulinho potpisao za Tottenham, Antonio Cassano iz Intera seli u Parmu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. srpanj 2013. 12:28

Gazzetta: Cassano iz Intera u Parmu

Tridesetogodišnji talijanski napadač Antonio Cassano napušta redove milanskog Intera nakon samo jedne sezone i seli u Parmu s kojom je potpisao trogodišnji ugovor, prenose talijanski mediji...

Gazzetta dello Sport navodi kako će u suprotnom smjeru kao dio transfera otići 21-godišnji alžirski napadač Ishak Belfodil koji je s Interom potpisao petogodišnji ugovor koji bi mu trebao donijeti 800.000 eura godišnje, plus bonuse.

Ukoliko transferi dobiju i službenu potvrdu, Parma će Cassanu biti sedmi različiti klub, nakon Barija, Rome, Real Madrida, Sampdorije, Milana i Intera.

Prošle je sezone Cassano u dresu "nerazzurra" upisao 7 golova i 9 asistencija u 28 nastupa u Seriji A.

Samba ponovno u Anžiju

Kongoanski nogometni reprezentativac Chris Samba (29) vraća se u Anži Mahačkalu nakon samo jedne sezone provedene u Queens Park Rangersima, uz odštetu od 12 milijuna funti...

Podsjećamo, zapadnolondonski klub otkupio je Sambu upravo od Anžija u siječnju za 12.5 milijuna funti, a ovaj centralni branič potpisao je potom ugovor na četiri i pol godine uz plaću od 100.000 funti tjedno.

Prošle je sezone tako Samba skupio deset nastupa u svim natjecanjima, ali nije uspio pomoći QPR-u da ne ispadne u drugu ligu.

U QPR-u pokušavaju srezati troškove nakon ispadanja u niži rang natjecanja, a jedan od oblika uštede je skidanje Sambe s platne liste. Prethodno njemu Loftus Road su ovog ljeta već napustili Jay Bothroyd i Djibril Cisse.

Corinthians potvrdio: Paulinho u Tottenhamu

Brazilski nogometni prvoligaš Corinthians potvrdio je transfer 24-godišnjeg veznjaka Paulinha u redove Tottenhama uz odštetu od 17 milijuna funti...

- Želim se puno zahvaliti Paulinhu na svemu što je napravio za Corinthians. Nikad ga nećemo zaboraviti. On je sjajna osoba i Corinthians je jako ponosan što je imao igrača poput njega u rosteru – rekao je između ostaloga Corinthiansov direktor Roberto de Andrade.

Paulinho je na nedavno završenom Kupu konfederacija, na kojem je osvojio naslov s brazilskom reprezentacijom, ponio epitet trećeg najboljeg igrača turnira. Dosad je za "seleçao" upisao 17 nastupa, te je pritom zabio pet golova.

Novim suigračima na White Hart Laneu Paulinho priključit će se nakon kratkog odmora.

Arsenal doveo mladog napadača iz Auxerrea

Londonski arsenal doveo je kao slobodnog igrača iz Auxerrea 20-godišnjeg napadača Yayu Sanogoa, koji je igrao za sve mlađe uzraste francuske reprezentacije…

Sanogo je u redovima francuskog drugoligaša Auxerrea prošle sezone zabio 11 golova u 24 utakmice. Trenutno se nalazi u kadru U-20 reprezentacije za koju je zabio dva gola na Svjetskom prvenstvu u Turskoj. S ''topnicima'' je potpisao ''dugogodišnji ugovor'', a priključit će im se kada njegova reprezentacija završi nastup na U-20 Svjetskom prvenstvu.

- Sanogo je mlad igrač, dobro pojačanje za nas. Svojim recentnim nastupima u Auxerreu i francuskoj U-20 reprezentaciji pokazao je da ima potencijala. Radujemo se što će se nastaviti razvijati u našem klubu – izjavio je Arsene Wenger, francuski menadžer Arsenala.

Guardiola traži od čelnika Bayerna kupnju Davida Luiza



Po pisanju španjolskog Sport.es-a, novi trener minhenskog Bayerna, Josep Guardiola, zatražio je od čelnika bavarskog kluba realizaciju transfera Davida Luiza.

Ovaj 26-godišnji reprezentativac Brazila i član londonskog Chelseaja vjerojatno je jedan od cjenjenijih obrambenih igrača u ovom trenutku. Barcelona je dugo vremena kombinirala s njegovim imenom kao pojačanjem, a sada se vjerojatno u igru ubacuje i aktualni europski i njemački prvak.

Guardiola je navodno nazvao Luiza "idealnim za Bayern", te da bi mu trebalo "minimalno vremena za prilagodbu", kao i da se nada da će uprava početi "raditi na tom transferu".

Inače, potražnja za Luizom je pojačana nakon što je novi trener Chelseaja Jose Mourinho, istina neodređeno, najavio da mu Brazilac i nije među prvim obrambenim opcijama za sljedeću sezonu.

Luizov ugovor s Chelseajem traje do lipnja 2017. godine, a trenutačno se na europskom tržištu njegova cijena vrti oko 25 milijuna eura.

Pizarro ovaj tjedan produljuje s Bayernom

Peruanski napadač Claudio Pizarro (34) produljit će ovaj tjedan ugovor s europskim prvakom Bayernom, pišu njemački mediji.

Pizarru je ugovor s bavarskim nogometnim divom istekao s posljednjim danom lipnja, tako da je u ovom trenutku slobodan igrač, ali neće tako biti još dugo. Nijemci tvrde da će potpisati novi ugovor s Bayernom čim se u srijedu vrati s godišnjeg odmora.

Iako je u prošloj sezoni uglavnom bio treći napadač, iza našeg Marija Mandžukića i Marija Gomeza, Pizarro je u 20 nastupa u Bundesligi upisao šest pogodaka i sedam asistencija. Nagnao je time čelnike Bayerna da mu ponude nastavak suradnje, a ni njemu se očito ne napušta Allianz Arena unatoč tome što nije u prvom planu.

Pizarro je, podsjetimo, u prvom mandatu igrao za Bayern od 2001. do 2007. godine. Prije i nakon toga je bio član Werdera, a jednu je sezonu proveo i u Chelseaju. Za peruansku reprezentaciju, čiji je kapetan, odigrao je 67 utakmica i postigao 17 pogodaka.

PSV doveo Mahera iz AZ-a

Nizozemski prvoligaš PSV potvrdio je realizaciju transfera talentiranog ofenzivnog veznjaka Adama Mahera (20) iz AZ Alkmaara.

Mladi nogometaš marokanskog porijekla potpisao je petogodišnji ugovor, a nizozemski mediji pišu da će AZ inkasirati odštetu od oko osam milijuna eura. Za Mahera je bilo zainteresirano više klubova, u jednom se trenutku činilo da je blizu prelaska u Ajax, ali na koncu je završio u Eindhovenu.

Maher je izdanak AZ-ove nogometne akademije, a u prošloj je sezoni nizozemskog prvenstva postigao sedam pogodaka i ubilježio pet asistencija. Za seniorsku nizozemsku reprezentaciju dosad je skupio četiri nastupa.

Linker
23. rujan 2024 01:18