AP
NOGOMETNI TRANSFERI

Inter Eto'ou ponudio dvogodišnji ugovor i 4.5 milijuna po sezoni, PSG ide po Alvesa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. kolovoz 2013. 15:36

Fiorentina ponudila 10 milijuna eura za Francuza Ramija

Adil Rami, 27-godišnji obrambeni nogometaš Valencije i francuski reprezentativac, prilično je tražen ovog ljeta, te još uvijek postoje jake naznake kako će napustiti Mestallu.

Dosad su Ramija tražili Arsenal, Roma i Napoli, ali po novim navodima Marce, čini se kako mu je najbliža Fiorentina koja nastavlja praksu jakog trošenja tijekom ovih ljetnih dana.

Marca je navela kako je Valencia zaprimila službenu ponudu iz Toskane od 10 milijuna eura, te da ozbiljno razmatra prodaju obrambenog nogometaša, visokog 190 centimetara, koji je prošle sezone u Primeri odigrao 31 utakmicu, te je ukupno postigao jedan pogodak uz dvije asistencije.

Inter Eto'ou ponudio dvogodišnji ugovor i 4.5 milijuna po sezoni

Talijanski nogometni klub Inter, tvrdi Mediaset, ponudio je kamerunskom reprezentativcu Samuelu Eto'ou dvogodišnju suradnju s mogučnošću produljenja za još jednu dodatnu godinu.

Napadač ruskog Anžija, koji je prošloga tjedna objavio rasprodaju svojih najboljih igrača, dobio je ponudu svog bivšeg kluba koji je napustio 2011. godine. Inter je spreman 32-godišnjem napadaču platiti 4.5 milijuna eura godišnje, što je tek jedna četvrtina onoga što je dobivao u Anžiju.

Prihvatio ili ne prihvatio Interovu ponudu, Eto'o ovoga ljeta definitivno napušta Rusiju. Tako barem tvrdi Sky Italia, koja je objavila vijest da se Kamerunac već sastao s vlasnikom Anžija Sulejmanom Kerimovom i dogovorio sporazumni raskid ugovora.

Službeno: Stewart Downing novi igrač West Hama

Engleski nogometaš Stewart Downing (29) novi je igrač londonskog West Ham Uniteda, nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor.

"West Ham sa zadovoljstvom objavljuje da je doveo engleskog reprezentativca Stewarta Downinga", stoji na službenoj stranici londonskog kluba.

Downing, sada već bivši igrač Liverpoola, je tako postao peto ovoljetno pojačanje "čekićara", nakon što su prethodno svoje ugovore potpisali Andy Carroll, Razvan Rat, Adrian i Danny Whitehead.

- Jako sam uzbuđen. Ovo je velika prilika za mene u velikom klubu i jako sam sretan. Spreman sam već za prvu utakmicu protiv Cardiffa ako me trener bude trebao – rekao je Downing nakon potpisivanja ugovora.

Downing je 2011. godine za čak 23 milijuna eura stigao u Liverpool iz Aston Ville, no svoje igre iz birminghemskog kluba nikada nije prenio na Anfield, te ga se stoga menadžer Brendan Rodgers odlučio odreći.

PSG se okrenuo Daniju Alvesu

Čini se kako će predstavnici španjolskog i francuskog nogometnog prvaka, Barcelone i PSG-a, uskoro opet sjesti za pregovarački stol.

Tema će biti potencijalni transfer brazilskog desnog beka Barcelone Danija Alvesa (30) na Park prinčeva, piše L'Equipe.

Ranije ovog ljeta PSG je odbio Barceloni prodati svog brazilskog stopera Thiaga Silvu, pa sada ostaje za vidjeti kako će proteći pregovori oko Alvesove budućnosti.

Alves je u Barcelonu stigao 2008. godine iz Seville, a ugovorom je vezan do 2015. godine. Transfermarkt.de njegovu vrijednost procijenjuje na 20 milijuna eura.

Monaco poslao ponudu za vratara Sampdorije Sergija Romera

Monaco poslao službenu ponudu za vratara Sampdorije Sergija Romera

Prema pisanju Football Italije, francuski nogometni prvoligaš Monaco poslao je službenu ponudu talijanskoj Sampdoriji za usluge argentinskog vratara Sergija Romera.

Bogati francuski klub, čiji je mecena ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev, a čija vrata trenutno brani hrvatski reprezentativac Danijel Subašić, okrenuo se novim imenima za čuvara mreže, nakon što su mu propali pregovori za Ruija Patricija i Stevea Mandandu.

Spomenuti izvor tvrdi da je Monaco već kontaktirao Sampdoriju i ponudio određenu svotu novca za 26-godišnjeg Romera. Argentinac je u ljeto 2011. godine stigao u Sampdoriju iz nizozemskog AZ-a za 2.1 milijun eura.

U prošloj je sezoni u Seriji A Romero branio u 32 utakmice, te je primio 39 pogodaka.

Twitter, Facebook, Reddit: Cristiano Ronaldo viđen u Manchesteru!

U ponedjeljak navečer društvenim je mrežama počela kružiti infromacija da je portugalski nogometni "as" Cristiano Ronaldo u popodnevnim satima posjetio Manchester.

Najprije je urednik britanskog Sky Sportsa putem Twittera pustio informaciju da je Ronaldo viđen na aerodromu, a onda je potvrda stigla i od legende Manchester Uniteda Paddyja Creranda, kojem je sin javio istu informaciju.

Nakon toga su navijači Uniteda iznijeli nekolicinu razloga zbog kojih se još nadaju da će se Ronaldo ovoga ljeta vratiti na Old Trafford:

1. Cristiano Ronaldo još oklijeva s produljenjem ugovora s Real Madridom

2. Antonio Valencia se odrekao broja 7 na svom dresu u nedjelju

3. David Moyes još uvijek čuva u tajnosti svoje veliko ovoljetno pojačanje

4. Real Madridu je potreban novac za dovođenje Garetha Balea

Ronaldo je prije točno 10 godina stigao u Manchester iz lisabonskog Sportinga, a klub je napustio 2009. godine kada je uz rekordan transfer (94 milijuna eura) pojačao redove Real Madrida.

Daily Mail: Suarez se odbija ispričati

Odnos urugvajskog reprezentativnog napadača Luisa Suareza i njegovog kluba Liverpoola dotaknuo je dno, jer se Suarez ne namjerava ispričati zbog komentara koje je davao prošli tjedan, piše Daily Mail…

Izvori bliski urugvajskom napadaču vjeruju kako je Suarezov odnos s menadžerom Brandanom Rodgersom nepopravljiv. Incidentima na igralištu skloni nogometaš dao je intervju prošlog tjedna u kojem je optužio Liverpool za prevaru. Izjadao se kako mu je klub prošle godine obećao da će ga pustiti ukoliko ne izbori Ligu prvaka u momčad koja ostvari to pravo. Rodgersa je ta izjava toliko naljutila da je najurio svog udarnog napadača iz prve momčadi i dodijelio mu individualne treninge.

Suarez želi prijeći u Arsenal, klub koji će igrati u Ligi prvaka ako u odlučujućoj kvalifikacijskoj rundi preskoči Fenerbahçe. Arsenal je poslao dvije ponude za Suareza, ovu drugu u vrijednosti od 40 milijuna i jedne funte, kako bi aktivirao njegovu odštetnu klauzulu. Međutim, čelnici Liverpoola su odbili i tu ponudu, što je izazvalo gnjev kod Suareza.

Rodgers je nedavno otkrio što Suarez mora uraditi da bi ga vratio u rad s prvom momčadi.

- Prvo i osnovno mora se ispričati svojim suigračima i klubu. Gledao sam ga u posljednje vrijeme i to nije onaj Luis Suarez kojeg poznajem. Moja je dužnost da zaštitim ostale igrače i navijače od ove Suarezove verzije – rekao je menadžer "redsa".

Međutim, prema informacijama kojima raslolaže Daily Mail, Suarez se ne namjerava ispričati za svoj intervju, jer i dalje vjeruje da ga je klub izdao.

U tekstu se još navodi kako Arsenal i dalje vjeruje da će osigurati usluge urugvajskog napadača, te da će poslati novu, još bolju ponudu.

Liverpool odbio ponudu Barcelone za Aggera

Liverpoolov danski reprezentativni srednji branič Daniel Agger, koji je prošlog ljeta bio povezan s prelaskom u Manchester City, našao se na meti Barcelone, tvrdi njegov agent.

Nedavno je Barcelona poslala ponudu Chelseaju za njihovog srednjeg braniča Davida Luiza, vrijednu 25 milijuna eura, ali su iz Chelseaja poručili španjolskom prvaku da uzalud gube vrijeme i da ne kane prodati brazilskog obrambenog igrača.

Per Steffensen, agent 28-godišnjeg Daniela Aggera, koji je u Liverpool stigao 2006. godine iz Brøndbyja, tvrdi da je katalonska momčad željela dovesti i njegovog klijenta.

- Znam da je Barcelona poslala ponudu za Daniela koju je Liverpool odbio – rekao je agent.

Aggera ugovor s Liverpoolom veže na još tri sezone.

Linker
23. rujan 2024 03:26