AFP
PROGNOZA FINALA LP-A

BOKŠIĆ: Atletico nema šanse!; KOVAČ: Navijam za Luku, ali bit će Realu teško...

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 22. svibanj 2014. 20:06

Alen Bokšić je prvi hrvatski nogometaš koji je osvojio Ligu prvaka. Bilo je to 1993. godine u Münchenu kada je Olympique Marseille pokosio AC Milan golom Basile Bolija. I dok je Bokšić u postigračkoj karijeri bio novinar, a zatim i asistent izborniku Igoru Štimcu, famozni Basile Boli se u doba Nicolasa Sarkozyja bavio politikom. I danas je visokopozicioniran u političkim krugovima.

Alen Bokšić će u subotu navijati za Real Madrid i smatra da su “Blancosi” jači od crveno-bijelih beštija. Naravno, navijat će za Real i zbog Luke Modrića. - Bez Diega Coste i Arde Turana Atlético je bez izgleda. Prevelik je to gubitak, čak i da na suprotnoj strani nije možda i najbolja momčad današnjice. Real je posljednjih tjedana zapustio i nacionalno prvenstvo, sve su karte bacili na ‘La Decimu’. Ne trebate biti naročiti stručnjak da biste shvatili da je Real jednostavno bolji, jači...

Imaju Balea, Cristiana Ronalda, Benzemu, Modrića. - Imaju oni svašta. Posebna priča je Luka Modrić koji se posljednju godinu razvio u jednog od najvažnijih igrača Reala. Danas je ključni igrač, fantastično funkcionira, igra kao kompjutor. Sezonu je odigrao bez padova, na vrlo visokoj razini i zato ga Ancelotti iznimno cijeni.

Ancelotti ili Simeone, sudar dva nogometna stila. Koji vam je bliži? Aristokratski, koji igra Real, ili “udri i trči” Diega Simeonea? - Gledao sam sedam, osam utakmica Atlética i nisam baš vidio ludilo od nogometa. Real Madrid igra ljepše, kvalitetnije, taj nogomet ima nivo. Imaju i ‘špilmahere’ i ‘šarfmahere’, i klasu i borbenost. Jednom riječju, Real Madrid je danas najviša nogometna klasa. Ali, i ono što je napravio Atlético za pljesak je i naklon do poda.

Niko Kovač: Atletico je jedan od najboljih svjetskih momčadi

Za prognozu finala Lige prvaka pitali smo i izbornika Niku Kovača. - Srce bi voljelo da Luka Modrić osvoji Ligu prvaka, međutim znamo da će to biti vrlo teško. Atletico je postao prvak Španjolske, to je vrlo kvalitetna i ozbiljna ekipa. Obje momčadi će se namučiti. Gledajući naš popis, imamo, ako sam dobro vidio, 14 igrača (13 nap. a.) koji su ove sezone osvojili trofej, ne znam je li ikad Hrvatska imala toliko uspješnu reprezentaciju što se tiče trofeja, kao kruna na to došlo bi da Luka uzme tituku prvaka Europe.

Visoko mišljenje ima o Atleticu i Diegu Simeoneu. - Simeone je trener kakav je bio i igrač, njegova ekipa igra vrlo kompaktno, agresivno, u velikom zajedništvu i duhu. Trenutačno su jedna od najboljih momčadi na svijetu. To nisu pokazali samo u ovoj godini, to je proces koji traje duže, otkako su osvojili Europsku ligu. Igraju sa srcem, bit će vrlo teško za Real, ali volio bih da Luka dođe kao pobjednik. ( Dražen Antolić/SN )

Linker
23. rujan 2024 11:26