AFP
NEKI SU LJUBOMORNI

Bivši vratar Arsenala, Almunia: Luka Modrić ne vrijedi toliko novaca!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. kolovoz 2012. 11:26

Bivši nogometni vratar Arsenala, a danas član Watforda, Španjolac Manuel Almunia, komentirao je za španjolski radio COM Realovo dovođenje hrvatskog reprezentativca Luke Modrića.

Sapunica oko hrvatskog veznjaka u ponedjeljak je došla svome kraju. Predsjednik engleskog Premierligaša Tottenhama, Daniel Levy, pristao je prodati Modrića Realu za, kako se navodi, 40-42 milijuna eura, a to 35-godišnji vratar Watforda "ne odobrava".

- Luka je dobar nogometaš, ali 42 milijuna su previše za takvog igrača. On bi mogao biti od pomoći Realu, ali ne vrijedi toliko novaca - smatra Almunija.

Alfonso: Modrić je skup, ali kvalitetan

Nizu stručnjaka koji smatraju da je Real Madrid napravio dobar potez dovođenjem hrvatskog nogometaša Luke Modrića priključio se i Alfonso Perez (39), nekadašnji napadač ''kraljevskog kluba'', ali i Barcelone…

- Modrić je dobar igrač, kvalitetno pojačanje. Očekujem da će se mijenjati s Mesutom Özilom na poziciji playmakera - kazao je Alfonso za Goal.com.

Real trenutačno igra u formaciji 4-2-3-1, a Alfonso je uvjeren da će tako i ostati.

- Mislim da trener Jose Mourinho neće mijenjati sustav igre, ali s Modrićem dobiva više opcija. Može uskočiti i na poziciju Lassa Diarre ili Samija Khedire ako Mourinho odluči igrati s ofenzivnijom veznom linijom.

Modrić je jedino Realovo pojačanje ovo ljeto što, smatra Alfonso, i ne čudi budući da Mourinho ima toliko jaku momčad da je teško dovesti igrače koji su bolji od ovih koje već ima.

- Klubovi poput Barcelone ili Reala su sada toliko jaki da kad dovode pojačanja, to moraju biti isključivo najbolji igrači koje su proučavali i skautirali dulje vrijeme. Da, Modrić je skup, ali na ovoj je razini ponekad bolje potrošiti puno novca na jednog vrhunskog igrača, nego manje novca na nekoliko slabijih igrača - zaključak je Alfonsa.

Linker
22. rujan 2024 09:39