ANDREAS SOLARO Afp
PROMIJENIO DRES

Bivši Vatreni ima novu reprezentaciju, uskoro će i debitirati, sve je objasnio: ‘Ovo je moja država‘

‘Krenuo sam iz male sredine pa sam potom išao preko treće hrvatske lige‘
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2024. 16:55

Bivši igrač Hajduka i Slaven Belupa Nikola Katić uskoro će debitirati za nogometnu reprezentaciju BiH. Zmajevi su se već okupili na sarajevskoj Ilidži u sklopu priprema za predstojeće prijateljske utakmice, a s njima i 27-godišnji stoper Züricha:

"Moje prvo okupljanje, dobrodošlica u stožeru bila je odlična. Reakcija u profesionalnom nogometu mora biti brza. Sada je sve pozitivno."

Iako je nekad glasio kao velika nada hrvatskog nogometa te bio standardan član U-21 reprezentacije Hrvatske, za seniorsku vrstu odigrao je tek jedan prijateljski susret. Katić je rođen u Ljubuškom te ima pravo nastupa i za BiH:

image
TOM DUBRAVEC Cropix

"Kontaktirali su me iz NFSBiH. Bosna i Hercegovina je moja država, ovdje mi žive roditelji. Izbornik je sjeo na avion i došao u Zürich. Kod mene doma došli su članovi stožera te sam vidio da ozbiljno računaju na mene", izjavio je Katić.

"Reprezentacija je nešto veliko. Uvijek me vodila ta neka želja, krenuo sam iz male sredine, u kojoj nisam imao normalne uvjete, pa sam potom išao preko treće hrvatske lige. Ostvario sam velike stvari, a mislim da me čeka još mnogo toga. Na meni je da radim. Trudit ću se maksimalno pomoći reprezentaciji."
Reprezentaciji Bosne i Hercegovine slijede prijateljske utakmice protiv Engleske u Newcastleu 3. lipnja i protiv Italije u Empoliju 9. lipnja.

Linker
29. svibanj 2024 16:55