ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
DOBRE PARTIJE

Pala je konačna odluka: Bivši kapetan Hajduka iduće tri godine ostaje kod ‘pravog Ronalda‘ u Španjolskoj

Nekadašnji igrač Dugopolja i splitskog Hajduka protekle sezone je zabio dva gola i upisao pet asistencija
Piše: HinaObjavljeno: 29. svibanj 2024. 13:12

Hrvatski defenzivni vezni nogometaš Stanko Jurić (27) potpisao je trogodišnji ugovor s novim španjolskim prvoligašem Real Valladolidom, izvijestio je klub u srijedu.

Jurić je protekle sezone kao igrač talijanske Parme igrao na posudbi u Valladolidu upisavši 37 nastupa u drugoj španjolskoj ligi.

Valladolid je ušao u prvu ligu te je iskoristio mogućnost otkupa njegovog ugovora od Parme.

"Jurić će iduće tri godine nositi bijelo-ljubičasti dres Valladolida, nakon što je postignut sporazum s Parmom", priopćio je klub.

Valladolid nije objavio koliko je platio Parmi. Vodeća momčad druge talijanske lige također nije objavila vrijednost transfera. Jurićeva cijena kreće se oko 2 milijuna eura, dvostruko više nego prije godinu dana, podatak je specijalizirane stranice Transfermarkt.

Nekadašnji igrač Dugopolja i splitskog Hajduka protekle sezone je zabio dva gola i upisao pet asistencija. Domaći navijači su ga izabrali za najistaknutijeg igrača u studenom i prosincu.

Valladolid, čiji je vlasnik nekadašnji brazilski napadač Ronaldo Nazario, vratio se u Primeru nakon godine dana izbivanja. Ronaldo je proteklih dana rekao da razmišlja o prodaji kluba, ali da ništa nije definitivno odlučio.

U siječnju je na posudbu došao mladi hrvatski reprezentativac Stipe Biuk (21) iz američkog prvoligaša Los Angelesa. Valladolid sada ima opciju otkupa ugovora. Biuk, nekadašnji krilni napadač Hajduka, sudjelovao je u 11 utakmica pri čemu je jednom asistirao za gol.

Tisuće navijača u Valladolidu, gradu na sjeveru Španjolske, proslavile su u ponedjeljak na ulicama i glavnom trgu povratak u prvu ligu. I sam trener Paulo Pezzolano, kojem ugovor istječe idući mjesec, euforično je skandirao "Pezzolano, ostavka!" nakon što su tijekom sezone nezadovoljni navijači tražili njegov odlazak. Zasad je nepoznato hoće li ostati na klupi.

Kolo prije kraja prvenstva Valladolid ima 72 boda, Leganes 71, a Eibar 68. Prve dvije momčadi direktno ulaze u Primeru pa su bijelo-ljubičasti osigurali promociju. U posljednjem kolu će igrati u nedjelju kod Tenerifa.

Linker
29. svibanj 2024 13:19