ROBERT ATANASOVSKI Afp
PREKRIŽEN ZA ‘ELF‘

Bivši napadač Intera izbačen iz reprezentacije zbog sporne proslave: ‘To ne može proći nekažnjeno‘

Iako je napadač Udinesea ponudio objašnjenje i ispriku za svoj potez, nije mu pomoglo
Piše: SNObjavljeno: 29. ožujak 2021. 16:48

Ilija Nestorovski, bivši napadač zaprešićkog Intera, izbačen je iz nogometne reprezentacije Sjeverne Makedonije zbog neprikladne proslave pogotka u visokoj 5:0 pobjedi protiv Lihtenštajna.

On je nakon petog pogotka kojeg je postigao 'Panenkom' s bijele točke potrčao prema kamerama i krenuo psovati.

U prvi mah nije bilo jasno kome su psovke bile upućene, a Nestorovski se pokušao opravdati.

"Ispričavam se svima koji su mislili da su moje psovke upućene javnostI. Nisu bile upućene javnosti već nekim ljudima. Napravio sam to hladne glave. Za mene je Makedonija svetinja, makedonsku sam traku nosio i u Hrvatskoj i Italiji. Svugdje sam predstavljao Makedoniju najbolje što sam mogao. Ovo je bilo upućeno pojedincima", rekao je Nestorovski za makedonski portal Ekipa.mk, a tamošnji mediji navode da su psovke bile namijenjene ljudima koji su prijetili njemu i njegovoj obitelji.

Makedonski izbornik Igor Angelovski nije ostao imun na psovke Nestorovskog i odlučio je udaljiti napadača Udinesea i kapetana svoje momčadi uoči kvalifikacijskog ogleda protiv Njemačke.

"Drago mi je zbog isprike i objašnjenja, ali takvo ponašanje ne može proći nekažnjeno. Za njega za Njemačku ne računam", izjavio je Angelovski.

Linker
26. travanj 2024 21:28