Joao Alves De Assis Silva ‘Jo‘

 INSTAGRAM
POKVARILI GA SLAVA I NOVAC

Bivša zvijezda Cityja krenula u lov na milijune, a onda je doživio slom: ‘Kad sam stigao u Rusiju počeo sam piti‘

‘Propuštao sam avione nakon pijanstva. Za svim stvarima žalim‘, ispričao je nogometaš
Piše: SNObjavljeno: 20. ožujak 2023. 21:03

Joao Alves de Assis Silva, poznatiji kao Jo, bio je prvo pojačanje Manchester Cityja od kako su klub 2008. godine preuzeli Arapi. Abu Dhabi United Group ga je doveo iz ruskog CSKA za tada nevjerojatnih 24 milijuna eura i tako nagovijestio eru arapskog kapitala u europskom nogometu.

Jo je počeo obećavajuće, golom Chelseaju u derbiju, no ubrzo se ugasio i već nakon polusezone otišao na posudbu u Everton. Nakon toga je posuđen Galatasarayu pa se onda vratio u City s kojim je osvojio FA Cup. Ukupno je u 42 nastupa za Građane zabio šest golova.

Karijeru je započeo u Corinthiansu s kojim je, s Carlosom Tevezom i Javierom Mascheranom osvojio naslov prvaka Brazila. Nakon toga je zaradio transfer u CSKA. Jo se osvrnuo na taj period.

image

Joao Alves De Assis Silva ‘Jo‘

Str/afp/profimedia

- Počeo sam gubiti kontrolu kada sam otišao u Rusiju. Počeo sam piti. Umjesto da izađem jednom tjedno, izlazio sam tri, četiri puta. Nisam ni spavao.

Brazilac je otkrio kako ga je brak smirio, no ne zadugo.

- Kad sam se oženio, smirio sam se, ali onda su došli slava i novac i osjećate potrebu da radite neke stvari. Tu počinju problemi. Kod kuće sam se svađao i želio izaći. Supruga se svađala sa mnom, a ja bih opet izlazio i tako sam bio usamljen i razmišljao sam loše. Radio sam pogrešne stvari. Sve to je dugo trajalo.

U jednom trenutku više nije išlo tim tempom.

- Kada sam dotaknuo dno? Kad sam propustio neke treninge nakon što sam cijelu noć bio vani. Propuštao sam avione nakon pijanstva. Za svim stvarima žalim jer sam profesionalni nogometaš. Srećom, nikad nisam riskirao smrt u prometnoj nesreći.

Jo je tri godine proveo i u Atletico Mineiru sa svojim idolom Ronaldinhom i tamo igrao najbolji nogomet u karijeri, te osvojio Copa Libertadores. Nakon toga je krenuo loviti novac pa je igrao u Japanu, Kini, Emiratima i Saudijskoj Arabiji, dok trenutno nema klub.

Danas 36-godišnji Brazilac živi puno mirnijim životom. Druži se sa svojim sinom, a alkohol je ostavio daleko iza sebe.

Linker
10. svibanj 2024 08:36