SAMOKRITIČNI MODRIĆ

'Bilo je ovo ispod svake razine. Ovo je najgora utakmica generacije’

Luka Modrić bez dlake na jeziku detektirao je razloge poraza u Pireju i izrazio nadu kako u svlačionici još uvijek ima borbenog duha
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 08. listopad 2011. 21:18

S dva gola razlike Grčka nikoga nije pobijedila tamo još od antičkih olimpijskih igara. No, stari Grci protiv sebe nisu imali stopera kalibra Dejana Lovrena. Lyonova “zvijezdica” sukrivac je za prvi gol i najveći krivac za onaj drugi. Htjeli smo ga pitati što se dogodilo, ali nula bodova...

I dok je prije okršaja Dinama i Lyona iskakao iz paštete sa svojim dojmovima, Lovren je nakon Pireja zanijemio. Možda bi se trebao ugledati na suigrače koji su ostali veliki i u porazu. Primjerice, na Luku Modrića. Najveća zvijezda reprezentacije spremno je krenuo u detekciju poraza koji je ozbiljno uzdrmao temlje hrvatskog nogometa.

- Izgubili smo jer smo igrali kriminalno - kazao je Modrić, uzeo predah i nastavio:

- Bilo je ovo ispod svake razine. Sterilno, sporo, bezidejno. Izgledali smo lošije nego u Gruziji. Nismo imali nijedan detalj koji treba imati u nogomentoj igri. Prema mojem mišljenju, bila je ovo najgora utakmica ove generacije - smatra Modrić koji nije samo razočaran s posljednjih pola sata, već i izvedbom u prvome djelu.

- Nismo iskoristili taj njihov respekt. Mogli smo mnogo bolje to izvesti. A onda i ti golovi koje smo primili... Boli što smo znali da su jaki u tom prekidu, a mi primimo dva gola baš iz tog prekida.

O svojoj igri Modrić nije trošio riječi. Svjestan je kako nije bio na razini koja se od njega očekuje. Netko ga je pitao jel’ možda ima zabranu da sudjeluje u napadu. U onoj ulozi u kojoj ga često vidimo u Tottenhamu.

- Ma kakva zabrana. To je jednostavno tako. Nisam imao priliku doći do njihova gola.

Stanje u svlačionici ne može se opisati svijetlim tonovima.

- Stanje je loše. Atmosfera nije dobra, a razočaranje je ogromno. No, što je tu je. Moramo se što prije uzdignuti, svladati Latviju i vidjeti što nam nosi ždrijeb dodatnih kvalifikacija. Vjerujem da u ovoj momčadi još uvijek ima borbenog duha i kako ćemo to i pokazati. Teško je nešto više za reći... - završio je Luka Modrić, uzeo stvari i sjeo u autobus prekrivši rukama lice. Nema sumnje, poraz u Pireju teško ga je pogodio.

Linker
25. rujan 2024 12:37