Srećko Niketić/CROPIX
IGRAČI ČVRSTO UZ STOŽER

Vatreni izbjegavali novinare, Schildenfeld ustvrdio: 'Između nas i izbornika ima još 'kemije'

Nije bilo spuštenih glava, nismo primijetili crvenilo u obrazima ni bježanje od novinara, ali nije bilo ni bilo čega drugog osim, uglavnom unificiranog 'zar opet danas?'
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 09. listopad 2011. 13:42

Izbornik Bilić svoju je priču nakon prospavane noći ispripovijedao “sotto voce” na press konferenciji u Hotelu Lone, glasnogovornik Gavran nije dignuo branu javnim istupima igrača nakon treninga ili, još ranije, u Hotelu Eden u kojem će reprezentacija boraviti do utakmice na Kantridi, ali 99% onih koji su nas tako gorko razočarali u Pireju u subotu se odlučilo za šutnju. Eden je raj, i u prijevodu i s obzirom na fini ugođaj rovinjske baze. U tom su raju hrvatski reprezentativci upriličili tihu misu.

Nije bilo spuštenih glava, nije bilo “iznenadnih i neodgodivih” telefonskih poziva na koje moraju odgovoriti, nismo primijetili crvenilo u obrazima ni bježanje od predstavnika medija, ali nije bilo ni bilo čega drugog osim, uglavnom unificiranog “zar opet danas?”. Uz jednu razliku. Neki su svoje rekli na uobičajeno uljudan način. Među tim je dečkima, posve očekivano, bio Niko Kranjčar.

- Možemo sjesti, ali doista nemam ništa novoga za reći u odnosu na ono što sam izjavljivao neposredno nakon utakmice u Pireju. Ništa se nakon prospavane noći nije promijenilo. Ni percepcija poraza od Grčke, ni razmišljanje o onome što nam je za napraviti u Rijeci protiv Latvije - rekao je Tottenhamov veznjak.

Ključna tema, “komentar najave izbornikove smjene”, naišla je na očekivani zid. Nije na igračima da komentiraju neslužbene nagovještaje iz Saveza od izvanrednom sastanku Izvršnog odbora i promjeni na čelu reprezentativne struke (na kraju krajeva sve je to čak i demantirao glavni tajnik Srebrić), ali neki su to napravili gospodski, a neki pseudo-duhovito. Kao, iznenađujuće, Luka Modrić koji nas je “naručio” da mu pokoje pitanje postavimo u - četvrtak?! U stilu “ajde sad prošetaj pa za pet dana navrati do Londona.” Nije mu neki dribling, al’ nije ni da je u Pireju Grcima prodao bogzna kako bolje varke. Nek’ preksutra odigra kao što inače igra u Londonu, momčad odvede barem do pobjede nad Latvijom pa ništa drugo ne mora ni reći.

Nakon nekoliko sekundi unutarnjeg dijaloga od diktafona nije pobjegao jedino Gordon Schildenfeld.

- O mnogočemu se sada nagađa, ali to da je između nas i izbornika nestalo “kemije”, nisu ništa drugo nego priče bez pokrića - govorio je Schildenfeld. - Ne treba nakon jedne utakmice raditi neka čuda.

Jedne? U Pireju je prva loša koju je ova reprezentacija odigrala?!

- Ma znam, u pravu ste, ali ova je bila posebno bitna pa izaziva i posebne reakcije. A ako ćemo pravo, nije uvijek ni sve na treneru o kojem se toliko lamentira. Pa mora i momčad preuzeti svoj dio odgovornosti. Ne znam ni sam što bih vam više rekao, ali jedno je sigurno: jedinstvo postoji, ta “kemija”, zajedništvo stožera i igrača nije ni najmanje upitno - zaključio je Schildenfeld dok se njegov nemjerljivo iskusniji kolega Klasnić sakrio iza “dobre stare” priče, “nemoj mene, nisam ni igrao”.

Nakon sramote u Pireju najemotivnije i najiskrenije reagirao je Dinamov stoper Joe Šimunić, ali njega se nije vidjelo u šetnji Edenom jer Davor Gavran i ekipa jučer su, za razliku od igrača na Karaiskakisu, taktički odigrali na iznimnoj razini. U jednom hotelu ručak reprezentativaca, a u drugom press konferencija izbornika i glavnog tajnika.

U Edenu je bila tiha misa. Samo da prekosutra na Kantridi ne bude razloga za nove gromoglasne zvižduke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 17:22