Damir Krajač/CROPIX
OLGA MU VJERUJE

Bilić nakon poraza: 'Svaka čast igračima, dali su sve od sebe, nismo zaslužili poraz!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. studeni 2012. 15:48

Hrvatski nogometni trener Slaven Bilić ne proživljava uspješne dane u moskovskom Lokomotivu, a novi bolni udarac je on i njegova momčad dobio ove nedjelje.

U sudačkoj nadoknadi je Lokomotiv primio pogodak kod CSKA, u derbiju 14. kola ruske Premierlige, te je izgubio 2-1. Inače, od 53. je Lokomotiv igrao s jednim, a u završnici i s dva igrača manje.

- Imali smo velikih problema. Igrati protiv tako jakog suparnika prvo s deset, a potom i s devet igrača. No, svaka pohvala mojim igračima. Poginuli su na travnjaku, borili se maksimalno i taktički odigrali odličnu utakmicu - rekao je na konferenciji za novinare Slaven Bilić nakon ogleda.

- Zaslužili smo mnogo više od izgubljene utakmice. Ovakav poraz stvarno boli. Ali, isto je tako nada u bolje sutra, jer nastavimo li ovako igrati pobjede moraju doći. Isto tako, i uzlet na ljestvici, jer ova momčad zaslužuje neku od pozicija pri samom vrhu.

Neki igrači Lokomotiva su bili ljuti na suce. I zbog žutih kartona Tarasovu, ali i zbog nedosuđenog penala za njih.

- Sada je bespredmetno pričati o sudačkim odlukama, utakmica je gotova. Uostalom, mogle bi se moje riječi krivo interpretirati. Ipak, rezultat je ovisio o dosta toga što je sudac svirao - zaključio je Bilić.

Predsjednica ruskog nogometnog kluba Lokomotiva iz Moskve, Olga Smorodskaja, prokomentirala je poraz svoje momčadi, koju s trenerske klupe vodi Slaven Bilić, od gradskog rivala CSKA (2-1) u sklopu 14. kola ruske Premierlige...

- Mislim da je suđenje bilo korektno. Nismo izgubili zbog suca, već smo imali veliku nesreću da smo primili pogodak u posljednjim trenucima. Izgubili smo i Maicona tijekom drugog poluvremena, čime smo ostali na devetorici igrača na travnjaku, što je bio veliki hendikep za nas – rekla je Smorodskaja.

Slažete li se s isključenjem Tarasova?

- Apsolutno. Prekršaj je bio evidentan.

Rekli ste da je Lokomotiv i s desetoricom bio bolja momčad, te da je trebao ostvariti bolji rezultat. Znači zadovoljni ste današnjom igrom?

- Da, zadovoljna sam. Imali smo glavu i rep u našoj igri, iako smo se u nastavku morali većinu vremena braniti. CSKA je jaka momčad, ali i s desetoricom smo imali nekoliko prilika da dođemo do vodstva – veli Bilićeva šefica.

Ponovno se javlja pitanje oko Bilićevog otkaza, koji većina navijača sve više i više zahtjeva. Razmišljate li o tome nakon serije loših rezultata Lokomotiva?

- Mislim da takvo pitanje uopće nije "na mjestu". Da smo izgubili utakmicu bez ikakvog otpora i da se u našoj igri nije vidjela kompaktnost, onda bi imali temelja razgovarati o tome. Međutim, ovo je bila dobra utakmica i nema govora o otkazu. Nismo imali sreće, ostali smo s igračem manje zbog kartona, Maicon je morao izaći iz igre 10 minuta nakon ulaska u situaciji kada više nismo imali prava na zamjenu i primili smo pogodak u sudačkoj nadoknadi. Što više treba reći? - zaključila je predsjednica.

Linker
23. rujan 2024 01:26