Getty
EUROPA LIGA

Beşiktaş svladao portugalsku Bragu, Olympiakos u gostima bolji od Rubina

Strijelac jedinog pogotka bio je Španjolac David Fuster, a samo minutu poslije domaći su promašili jedanaesterac
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. veljača 2012. 23:27

Prvu utakmicu šesnaestine finala Europa lige u utorak su odigrali nogometaši ruskog Rubina i grčkog Olympiacosa. Pobijedili su, posve zasluženo, gosti s 1-0 i tako došli do velike prednosti nakon prvih 90 minuta. Utakmica je igrana na Lužnjiki stadionu u Moskvi, pa se Rubin nije niti mogao osjećati potpuno kao domaćin. Kako se igralo izgledalo je da su zapravo igrači Olympiacosa domaćini, budući da su u prvom dijelu nadigrali suparnika u svemu. No, zbog nespretnosti u samoj završnici Olympiacosu je propalo barem pet-šest lijepih prilika.

U nastavku je uspostavljena ravnoteža na travnjaku i onda je, u 71. minuti, gost poveo. Strijelac je bio Španjolac David Fuster. Samo pedeset sekundi kasnije Rubin je dobio ne samo savršenu priliku za izjednačenje, nego možda i za kompletni preokret.



Ρούμπιν Καζάν vs Ολυμπιακός | Το 0-1 από τον... by pklora7

Vratar Olympiacosa, Mađar Megyeri, je napravio prekršaj u svom šesnaestercu. Dobio je crveni karton, a Rubin udarac s bijele točke. No, Izraelac Natcho nije uspio svladati rezervnog vratara gostiju Carrolla, a gosti su do kraja, s igračem manje, izdržali i ne baš osobito jake i žestoke napade Rubina.

Nogometaši istanbulskog Beşiktasa pobijedili su u prvoj utakmici 1/16 finala Europa lige portugalsku Bragu na gostovanju 2-0.

Po domaću su momčad pogubni bili Portugalci, kojih su u turskoj momčadi, uz trenera Carlosa Carvalhala, inače vivšeg Bragina igrača i trenera, čak četvorica: Manuel Fernandes, Simao Sabrosa, Ricardo Quaresma i Hugo Almeida.

U 37. je minuti češki branič-veznjak Tomaš Sivok zabio nakon kornera koji je izveo Manuel Fernandes. Portugalski je veznjak također u 58. minuti sjajno u prostor proigrao sunarodnjaka Simaa Sabrosu, koji je postavio konačan rezultat.

Portugalski klub, lanjski finalist natjecanja, tako je pred ispadanjem već u prvom krugu nokaut-faze ovosezonskog natjecanja. Uzvratna se utakmica igra 23. veljače u Istanbulu.

Europa liga, šesnaestina finala (prve utakmice):

Rubin - Olympiacos 0-1 (David Fuster 71)

Braga - Beşiktaş 0-2 (Sivok 37, Simao 58 )

Linker
24. rujan 2024 23:50