FELLAINI ZA SN

'Belgija ima fenomenalnu generaciju, želimo u Brazil, Hrvatske se ne bojimo'

Piše: Jure BurićObjavljeno: 10. rujan 2012. 15:57

Nedvojbeno, belgijsku reprezentativnu vrstu čine sjajni nogometni znalci, a iznad svega vrijednost im podiže kompaktnost. Svi oni u službi su svoje momčadi, malokad ti pojedinci igraju utakmice za sebe. Navijači su im u euforičnom stanju, njihov cilj je prvo mjesto u skupini i zacijelo će ih nositi svojom potporom do krajnjeg cilja. Zbog svega toga Hrvatsku sutra navečer, na gostovanju kod njih, čeka rudarski težak posao.

Za našeg sugovornika, iz redova Belgijanaca, odabrali smo suigrača našeg Nikice Jelavića, Marouanea Fellainija, člana Evertona. Prethodno smo se o njemu naslušali priča punih komplimenata i najljepših riječi. Spoj visine i tehnike, koju posjeduje, usporedili su nam ga s našim Josipom Šimunićem, kojeg također krase takva svojstva...

Može li Belgija, na koncu kvalifikacija, osvojiti 1. mjesto u Skupini A ispred Hrvatske, Škotske, Walesa, Makedonije i Srbije?

- Naš cilj je biti najbolji i osvojiti prvo mjesto. U najgorem slučaju bit ćemo među 13 Europljana na tom SP-u u Brazilu 2014. Mi imamo fenomenalnu generaciju, igrači su relativno mladi, a iskusni, što je ogroman dobitak za jednu momčad. Mi smo željni i gladni pobjeda i uspjeha. Uvjeren sam da ova naša ekipa može to ostvarivati.

Koga smatrate najopasnijim konkurentom u kvalifikacijskoj skupini?

- Sve reprezentacije su moćne, nikoga ne možeš podcijeniti. Međutim, bolji od ostalih su Hrvatska i Srbija.

Na gostovanju kod Walesa upisali ste 3 boda, što očekujete od okršaja s Hrvatskom? Kakav vam je cilj, plan; uzeti još tri boda ili bod?

- Iz obje utakmice želja nam je uzeti najmanje 4 boda, ali to ne znači da će nas to zadovoljiti. Kako smo protiv Walesa išli na pobjedu i ostvarili je, tako ćemo igrati i protiv Hrvatske. Na pobjedu! Ne podcjenjujemo suparnike, ali nikoga se i ne plašimo. Sve u sportskim okvirima!

Hrvatska je pobijedila Makedoniju (1:0), u prvoj utakmici vaš suigrač Nikica Jelavić bio je strijelac tog pogotka za tri boda. Kako ga mislite zaustaviti sutra navečer u Bruxellesu?

- Poznato mi je da je Jelavić ušavši s klupe spasio čast Hrvatske svojim pobjedonosnim pogotkom. Nikicu iznimno cijenim kao igrača. Briljantan je i uvijek ima nešto novo za pokazati. Neumoran je i neugodan suparnik, prava napast.

Koje Hrvatske igrače posebno cijenite, od koga će vam prijetiti najveće opasnosti?

- Jelavića iznimno respektiram, uz njega su odmah Luka Modrić i Niko Kranjčar, njih također poznajem iz Premier lige. Izvrsni igrači! No, nogomet je momčadski sport. Neće nam biti jednostavno, ali neće ni Hrvatima. Mi smo puni samopouzdanja, igrat ćemo na svom terenu, pred svojim navijačima...

Linker
20. rujan 2024 20:06