Drago Sopta / Cropix
KAD NEĆE ONDA NEĆE

Bayern stopirao transfer Danijela Pranjića u Everton: 'Očajan sam...katastrofa'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 01. veljača 2012. 10:21

Utorak je, 14.20 sati. Na poziv mobitelom oglasio se ispred svlačionice münchenskog Bayerna. Danijel Pranjić odavao je dojam uzbuđenog čovjeka.

- Nešto se događa oko mog transfera, menadžer Lerby je u Upravi gdje razgovara s čelništvom Bayerna o ponudi Evertona. Trener Heynkces mi je najprije kazao da ne idem na trening, no kasnije me pozvao i sad se idem spremiti za rad. Nakon treninga znat ću nešto više.

Everton vam se dopada kao opcija nastavka karijere?

- Naravno, sve mi paše, već smo načelno dogovorili uvjete ugovora na dvije i pol godine. Da se mene pita, već bih bio u avionu za Englesku. Znam da su me ljudi iz Evertona pratili više mjeseci, procijenili su da im trebam te me to jako veseli.

Dok je Danijel Pranjić bio na treningu, Soren Lerby, nekoć sjajan nogometaš a potom vrlo uspješan FIFA menadžer, pokušavao je lomiti otpor Karl Heinza Rummeniggea. Čelnik bavarskog kluba, nakon mišljenja trenera Heynckesa da Pranjić može ići, postavio je cijenu od dva milijuna eura i nema cjenkanja. Dakako da je to isto kao da je stavio veto na Pranjićev transfer. Naime, niti jedan klub neće plaćati takvu odštetu za igrača kojem za nekoliko mjeseci prestaje ugovor, k tome 31-godišnjaku. Oko 18 sati, u smiraj zimskog mercata, Pranjić se opet javio na poziv i malo je reći da je bio očajan.

- Ovo je potpuna katastrofa, nemam riječi za muku koju osjećam! Bayern je tražio odštetu za koju smo svi znali da je neće platiti ni Everton niti bilo koji drugi klub. Očajan sam jer sam bio uvjeren da će me Bayern pustiti. Niti igram, niti sam u planu trenera koji sa mnom niti ne razgovara, osim što mi je kazao da će se složiti s mojim odlaskom.

Što više pričate to nam djelujete više razočarani?

- Ma, teško mi je jer mi je sve jasnije kakvu sam priliku izgubio. Imao sam još nekih opcija, ali Everton je bila najbolja. Odličan klub, Premier liga, igrao bih u kontinuitetu, a to mi je super važno zbog reprezentacije. No, uzalud je trošiti riječi, znate kako se kaže kad sve krene nizbrdo: 'najvažnije da smo živi i zdravi’.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDNAJU SN-a!

Linker
25. rujan 2024 03:28