AP
LIGA PRVAKA

BATE Borisov senzacionalno srušio Bayern, Srnin Šahtar propustio matirati Juventus!

Barcelona nije imala previše problema kod Benfice (2-0), za razliku od Uniteda koji se namučio u Cluju (2-1). Chelsea je bez problema sredio danski Nordsjaelland
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 02. listopad 2012. 18:42

Bayern je dosad imao maksimalan učinak - pobjeda protiv Werdera prošlog vikenda u Bundesligi bila im je “devet od devet” od početka sezone u svim natjecanjima - i svakako da se Bavarci nisu nadali da bi im se prvi kiks mogao dogoditi u Minsku kod bjeloruskog prvaka Bate Borisova.

A upravo se to dogodilo. Iznenađenje večeri. Bate Borisov - koji utakmice igra na stadionu Dinama u Minsku, a ne na svom Gradskom stadionu u Borisovu, koji prima samo 5400 gledatelja - došao je i do druge pobjede, i sad ima skor kao Manchester United i Barcelona - šest bodova na kontu.

Nakon trijumfa kod Lillea u gostima (3-1), prvak Bjelorusije bacio je na koljena prošlogodišnjeg finalista Lige prvaka Bayern identičnim rezultatom (3-1).



B1BM0 by ourmatch

Bio je to klasični nokaut u utakmici punoj drame i napetosti. Bavarci su većim dijelom meča imali dominaciju, držali su loptu i pokušavali probiti žilavu obranu domaćina. Na trenutke su igrali “viktoriju” pred vratima Gorbunova, ali nisu imali mnogo izrazitih prilika, osim vratnice Kroosa.



Gol Rodionov by rrmisas

S druge strane, igrači Bate Borisova iskoristili su sve što im se ponudilo. Prvi pogodak postigao je centarfor Pavlov već u 23. minuti. On je imao “mrtvaca” i u 64., kad je pucao iz blizine preko grede, ali ono što je Pavlov propustio, pogodio je Rodionov u 78. Činilo se da će to biti kraj, ali je dramu zakuhao Ribery. Francuz je smanjio na 2-1 u prvoj minuti sudačke nadoknade pa je Bayern navalio da zatrese mrežu za izjednačenje, što za Nijemce ne bi bilo nikakvo iznenađenje. No, umjesto pogotka u mreži Gorbunova, bljesnuo je protunapad iz kojeg je Renan Bressan pospremio loptu iza Neuera i potvrdio senzaciju u Minsku.



szólj hozzá: B0-2B www.fasthighlights.com

Mario Mandžukić igrao je do 75. minute, kad ga je zamijenio Pizarro.

Bila je ovo večer u kojoj su favoriti krenuli pod ručnom. Nekako u isto vrijeme kad je Bate Borisov poveo protiv Bayerna, poveo je i Cluj protiv Manchester Uniteda. No, Rumunji nisu izdržali navalu “crvenih vragova”, rezultat je preokrenuo dvama pogocima Nizozemac Van Persie, oba puta na dodavanje Rooneyja. Saša Bjelanović je za Cluj igrao od 61. minute. U toj skupini mini senzacija je pobjeda Brage kod Terimova Galatasaraya (2-0).



S2-3C www.fasthighlights.com by fasthighlights2013

Šahtjor je mogao i bolje proći kod Juventusa. Ukrajinci nisu imali respekta za “bijelo-crne” iz Torina, a nisu imali ni razloga, jer prema kvaliteti, imaju jače adute. Opet su glupo i naivno primili gol. Šahtjor je poveo u 23. minuti pogotkom Brazilca Teixeire, a dvije minute kasnije izjednačio je Bonucci nakon kornera Pirla. Obrana Šahtjora ispala je poput zadnjih diletanata. Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu, a imao je izvrstan pokušaj iz slobodnjaka s dvadeset metara, no Buffon je to skinuo krajnjim naporom. Miktarijan je zapucao čisti zicer. Imao je i Juve svoje prilike, ali Willian je zapucao najbolju priliku u finišu, kad je umjesto mreže pogodio okvir vrata. Eduardo je ostao na klupi.



szólj hozzá: C1-2M www.fasthighlights.com

Ivan Runje odigrao je cijelu utakmicu, a Mario Tičinović je ušao u 65. minuti u momčadi danskog prvaka Nordsjaellanda, koja je u Kopenhagenu izgubila od aktualnog prvaka Europe, Chelsea sa 4-0. Pogotke su postigl i Mata (2), Luiz i Ramirez.

Barcelona je zagrijavanje za “El Clasico” odradila u Lisabonu. Iako nije bio strijelac, Messi je imao prste kod oba pogotka. Argentinac je kod prvoga gola asistirao Sanchezu, a kod drugog Fabregasu.

SKUPINA E

Nordsjaelland - Chelsea 0-4 (Mata 33, 82, Luiz 78, Ramires 89)

Juventus - Šahtar 1-1 (Bonucci 25 / Teiveira 23)

Redoslijed: 1. Chelsea 4, 2 Šahtar 4, 23. Juventus 2, 4. Nordsejaelland 0.

SKUPINA F

BATE Borisov - Bayern 3-1 (Pavlov 23, Rodionov 78, Bressan 90+5 / Ribery 90+1)

Valencia - Lille 2-0 (Jonas 38, 75)

Redoslijed: 1. BATE Borisov 6, 2. Valencia, 3. Bayern 3, 4. Lille 0.

SKUPINA G:

Benfica - Barcelona 0-2 (Sanchez 6, Fabregas 56)

Spartak Moskva - Celtic 2-3 (Emenike 41, 48 / Hooper 12, Kombarov 71-ag, Samaras 90)

Redoslijed: 1. Barcelona 6, 2. Celtic 4, 3. Benfica 1, 4. Spartak 0.

Skupina H:

Cluj - Manchester United 1-2 (Kapetanos 14 / Van Persie 29, 49)

Galatasaray - Braga 0-2 (Ruben Micael 27, Alan 90+4)

Redoslijed: 1. Manchester United 6, 2. Braga 3, 3. Cluj 3, 4. Galatasaray 0.

Linker
22. rujan 2024 22:26