LOIC VENANCE Afp
‘OČAJAN JE I ŽELI POBJEĆI‘

Bajka koja se pretvorila u noćnu moru: Nogometaš bivšeg trenera Hajduka plaću nije primio još od prosinca

Njegov odvjetnik kontaktirao je FIFA-u, a klub je dobio rok do 19. lipnja da riješi sva financijska dugovanja
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. lipanj 2024. 07:08

Za razliku od mnogih europskih zvijezda u poznijim igračkim godinama, nekadašnji alžirski reprezentativac Haris Belkebla nije se usrećio odlaskom u Saudijsku Arabiju. Za njega je saudijski san postao noćna mora. Izdašan ugovor, a navodno je riječ o milijun eura za godinu dana, bio je samo mrtvo slovo na papiru.

image

Damir Burić

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Jesenas je potpisao za drugoligaša Al Ohoda kojeg inače s klupe vodi hrvatski trener Damir Burić, međutim sreća nije potrajala. Naime, od prosinca do danas nije primio niti jednu plaću. Uvjeren da će njegov problem sa saudijskim klubom brzo biti riješen Alžirac je nastavio je igrati i trenirati, a onda je dobio ček koji je trebao podmiriti sva dugovanja. Međutim, nije ga uspio unovčiti!? To je očito bila kap koja je prelila čašu strpljenja.

Prema pisanju L‘Equipea Belkebla više nije u mogućnosti niti plaćati najam stana, a na koncu je klub odlučio odvesti na sud. "Očajan je i želi pobjeći", navodi L‘Equipe. Njegov odvjetnik kontaktirao je FIFA-u, a klub je dobio rok do 19. lipnja da riješi sva financijska dugovanja prema svome igraču. Ugovor mu istječe za nekoliko mjeseci, a nada se kako će Saudijsku Arabiju napustiti sa novcem kojeg je pošteno zaradio.

image

Haris Belkebla

JEAN-FRANCOIS MONIER Afp

"U kontaktu smo s igračem, njegovim agentom i njegovom obitelji. Haris je jako dobar igrač i sve ide kako treba", poručili su kratko iz kluba nakon upita francuskih medija.

Belkebla je, inače, u karijeri igrao za Valenciennes, Tours i Brest, u nogama ima 127 utakmica u Ligue 1 i 11 za alžirsku reprezentaciju. U Saudijsku Arabiju stigao je prošle jeseni i za Al Ohod do sada odigrao 29 utakmica uz jedan pogodak.

Linker
12. lipanj 2024 07:09