DRUGI GOL NA OTOKU

Andrej Kramarić zabio sjajan gol glavom Aston Villi u FA Kupu, Leicester ispao

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 15. veljača 2015. 16:32

Andrej Kramarić zabio je protiv Aston Ville svoj drugi gol na Otoku, ali njegov sjajan udarac glavom u sudačkoj nadoknadi nije pomogao Leicesteru da izbjegne eliminaciju iz FA Kupa. 'Lisice' su na gostovanju poražene 1-2.

U sudaru premierligaških utopljenika, Villa se plasirala u četvrtfinale zahvaljujući Bacuni i Sinclairu, koji je netom prije Kramarićevog pogotka povisio na 2-0. Golu je kumovala početnička pogreška vratara Marka Schwarzera.

Osim efektnog skoka i egzekucije nakon Schluppovog centaršuta, Kramarićev je angažman uključio puno trkačkog dijela, još jedan solidan udarac glavom, lijepo proigravanje te pokušaj iznude jedanaesterca. Nažalost po Leicester, opet nisu profitirali od doprinosa svojeg zimskog pojačanja.

Bivši napadač Rijeke u prvom je poluvremenu nekoliko puta došao do lopte ispred šesnaesterca, ali nije probio čvrsti zid domaće obrane. Krilni igrači Leicestera već su ga tada počeli ciljati visokim loptama, no hrvatski reprezentativac gubio je zračne duele sa stoperima Vlaarom i Clarkom.

U najboljoj je prilici u 29. minuti Kramarić izbacio u prostor Jeffa Schluppa, čiji je udarac presjekao Simpson. U nastavku akcije lopta se vratila na peterac, gdje je Zagrepčanin u duelu s Vlaarom pao i tražio jedanaesterac. Treći put nakon dolaska na Otok i treći put neuspješno.

Nakon odmora su inicijativu preuzeli domaćini, a povećani angažman Ville isplatio se u 68. minuti. Okrunio ga je sjajnim pogotkom Leandro Bacuna, koji si je raskrčio put kroz obranu „lisica“ te s ruba šesnaesterca naciljao suprotni kut mreže.

Kramariću se nova prilika neočekivano ukazala u 73. minuti. Nakon gužve u domaćem šesnaestercu, bio je korak prekratak da loptu pospremi u mrežu. Tri minute kasnije, glavom je jedan otpadak prebacio tik preko vratnice.

Frustracije Leicestera zapečaćene su u 90. minuti, kada je Sinclair zabio svoj prvi gol za Villu uhvativši Schwarzera na spavanju. Kramarićev ekspresni odgovor nije značio ništa osim glancanja njegove statistike koja sada glasi: šest nastupa, dva gola.

Linker
22. rujan 2024 04:29