DAMIEN MEYER Afp
BORBA ZA PRVU MOMČAD

Ancelotti usred Eura dobio poziv Realove zvijezde: ‘Želim biti na tom letu‘

Želi što ranije započeti s treninzima pod palicom talijanskog stručnjaka
Piše: SNObjavljeno: 30. lipanj 2024. 13:15

Kako prenosi španjolski AS, Arda Güler se odlučio odmah baciti na posao i što ranije krenuti s pripremama u Realu. Turska nogometna senzacija prošle sezone nije bila u prvom planu trenera Carla Ancelottija, ali tu su veliku ulogu odigrale i ozljede s kojima se mučio otkako je stigao u Madrid. Upravo zbog čitave situacije i onoga kroz što je prošao protekle sezone, Güler ima namjeru što ranije započeti s treninzima pod palicom talijanskog stručnjaka i zajedno s momčadi otići put SAD-a na pripreme.

Na taj način želi steći i povjerenje trenera koji bi tako mogao na njega računati ranije nego na sve preostale zvijezde koje će se momčadi priključiti tek nakon odmora zbog reprezentativnih obaveza. Turski Fanatik s druge strane donosi informaciju kako je Güler već obavio telefonski razgovor s Ancelottijem te mu tako otkrio svoje namjere.

image
OZAN KOSE Afp

- Uključi me u pripreme čak i ako budem u polufinalu Eura - bila je to navodna poruka za Talijana koji inače nije sklon tome da računa na one koji dosegnu kasnu fazu velikih natjecanja.

Kako navode pojedini turski mediji, Ancelotti je nazvao Gülera nakon treće utakmice protiv Češke te mu čestitao na plasmanu u osminu finala Europskog prvenstva, ali i na njegovim predstava i sjajnom pogotku u prvoj utakmici protiv Gruzije.

Ancelotti je također iskoristio priliku kako bi mu dao do znanja da na pripreme u SAD neće ići nitko od igrača koji će eventualno igrati polufinala na Euru i Copa Americi. Iako je možda uoči prvenstva izgledalo kako će Turska teško uhvatiti završnicu natjecanja, sada se priča promijenila. Turci su prošli skupinu, sada ih čeka sudar protiv Austrije, a u slučaju pobjede, bolji iz okršaja Nizozemske i Rumunjske. Polufinale više ne izgleda nedostižno za Tursku.

image
OZAN KOSE Afp

- Nema potrebe da me ne vodite na turneju u SAD, želim biti s vama čak i ako imam manje slobodnog vremena, a prošle sam ga godine izgubio puno. Želim se pridružiti momčadi što je prije moguće - riječi su koje je Güler navodno rekao Ancelottiju, a prenosi Fanatik.

Bila je to reakcija koja je ugodno iznenadila i Ancelottija koji je već upregnuo svoj stožer da učini sve kako bi se Turčin našao na letu za SAD. Güler je svojim igrama i golovima postao jedan od miljenika navijača Real Madrida koji su s uzbuđenjem pratili njegove nastup u Euru, njegovom prvom velikom turniru gdje je nedvojbeno jedno od najvećih imena.

Linker
30. lipanj 2024 13:18