ODUŠEVIO ENGLEZE

Alen Halilović je najveći talent u Europi među igračima do 21 godine

Piše: Karlo TašlerObjavljeno: 23. srpanj 2014. 12:35

Britanski Sky Sports uvrstio je 18-godišnjeg Alena Halilovića na prvo mjesto nadolazećih zvijezda, do 21 godine. Halilović je očarao svijet svojim debijem za Barcelonu u kojem je pokazao kakav talent posjeduje.

“Mladi hrvatski nogometaš bio je prva zvijezda susreta. Stalno se nudio i igrao svojom odličnom lijevom nogom te istaknuo izbacivanjem iz ravnoteže u situacijama jedan na jedan”, pisali su španjolski mediji nakon subotnje utakmice protiv Recreativa, a Sky Sports nastavio je s pohvalama: “Kraljević dobro odmjerenog pasa kojeg je teško srušiti s lopte zaslužio je nadimak koji će još dodatno naglasiti. Od Halilovića ćete vidjeti još mnogo toga.”

Halilović je u Barcelonu došao u svibnju, a novinar Sky Sportsa bez imalo grižnje savjesti naziva ga hrvatskim Messijem.

“Mislilo se da će Halilović provesti sezonu u Barceloninoj B momčad, no njegova izvedba u debiju prošloga vikenda mogla bi uvjeriti Luisa Enriquea da se predomisli”, pišu Britanci te nastavljaju da je Halilović vrlo mudar igrač.

Tekst završava s konstatacijom da mnogi mladići s ove liste igraju kako bi ostvarili veliki transfer, a hrvatski dragulj već ga je ostvario.

LISTA NAJBOLJIH MLADIH NOGOMETAŠA

1. Alen Halilović (Barcelona)

2. Adrien Rabiot (PSG)

3. Domenico Berardi

(Sassuolo, na posudbi iz

Juventusa)

4. Max Meyer (Schalke)

5. Aymeric Laporte

(Athletic Bilbao)

6. Richairo Živković (Ajax)

7. Lucas Piazon (Chelsea)

8. Ryan Gauld (Sporting)

9. Oliver Torres (Porto, na posudbi iz Atletico Madrida)

10. Doria (Botafogo)

Linker
22. rujan 2024 04:27