DANI OLMO

Kapetan i najbolji strijelac Barcelonine mlade momčadi potpisao za Dinamo!

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 31. srpanj 2014. 17:37

Španjolac Dani Olmo potpisao je trogodišnji ugovor s Dinamom! Riječ je o 16-godišnjaku koji u Maksimir dolazi kao kapetan i najbolji strijelac mlade momčadi Barcelone, reprezentativac te 'jedan od najperspektivnijih igrača iz (po)najbolje nogometne škole na svijetu”, kako tvrde u Maksimiru.

- Razlog mog dolaska ovdje je vrlo jednostavan: dolazak u Dinamo je najbolja opcija za moj nogometni razvoj. U Dinamu su sjajni uvjeti za mlade igrače, odlično se radi i mladi igrači rano dobiju priliku u seniorskom nogometu. Znam igrače koji su igrali ovdje kao što su Modrić, Halilović, Kovačić, Mandžukić, Lovren, a danas igraju u Realu, Barceloni, Interu, Liverpoolu i Atletico Madridu, pa je više nego jasno da se ovdje sjajno radi - rekao je Olmo nakon potpisa ugovora.

Talentirani mladić igra na sve tri ofenzivne pozicije, špicu i oba krila, a u posljednjih šest godina čak je pet puta bio najbolji strijelac Barcelone. S kapetanskom trakom oko ruke vodio je Barcelonu do mnogih trofeja i brojnih uspjeha, a ništa manje uspješan nije bio ni u dresu reprezentacije Španjolske s kojom je samo ove godine osvojio turnire u Engleskoj, Kazahstanu i Srbiji.

Naravno, Dani nastupa i za reprezentaciju Katalonije. U svakom slučaju, trofeji i pobjede su Danijeva svakodnevica, pa je došao u pravi klub, stoji u priopćenju kluba u kojem navode da će se Dani priključiti radu s drugom momčadi Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 22:46