AFP
TRENER NA PIKU

ALARM U BARCELONI Messi sve jasnije pokazuje da je nezadovoljan Enriqueom!

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 06. siječanj 2015. 17:02

Real Madrid nije uspio oboriti svjetski klupski rekord po uzastopnim pobjedama u svim natjecanjima, niz Kraljevskog kluba stao je na 22, brazilska Curitiba ostaje prvak sa 24.

Nogometaši Carla Ancelottija pobjeđivali su sve nakon poraza u srazu s aktualnim prvakom Atléticom u trećem kolu na domaćem terenu do gostovanja na Mestalli u 17. kolu, s time da im je jedan prvenstveni dvoboj, sa Sevillom, odgođen za 4. veljače. Europskim prvacima u nedjelju navečer nesavladiva prepreka bila je četvrtoplasirana Valencia (2-1), no 'los blancosi' su ostali na 1. mjestu ligaške ljestvice s utakmicom manje jer je Barcelona nekoliko sati kasnije također izgubila na gostovanju, kod Real Sociedada (1-0), koji je u 2. kolu već uzeo skalp Real Madrida (4-2).

‘Frka’ u Primeri

Prvi put nakon 30. travnja 2011. 'klasičari' su izgubili istoga dana. Tako se španjolsko ngoometno prvenstvo prije polovice natjecanja ponovno zakompliciralo, branitelj naslova Atlético izjednačio se s Barçom i puše za vrat velikom gradskom suparniku.

"Real Madrid ponovno pokazao svoje humano lice", naslov je sportskog komentara u političkom dnevniku ABC koji sublimira olakšanje koje su doživjeli "antirealovci", prestrašen da će ovosezonska Primera biti borba jednog kluba s vlastitim rekordima. Neće. A s obzirom da slijedi proljeće u kojem se vodeći trojac zabavlja i Ligom prvaka, bit će još 'kikseva' u prvenstvu koje je, piše Marca, "najotvorenije u zadnji 13 sezona".

Međutim, da madridski 'décimaši' ne budu jedina priča dana pobrinula se Barcelona istu večer u San Sebastianu, gdje je Luis Enrique odlučio ostaviti na klupi Lionela Messija, ali i Neymara, Danija Alvesa, Piquea i našeg Rakitića. Potonja dvojica na njoj su i ostali, a uz rezervnog vratara Ter Stegena i Rafinhu klupa 'blaugrane' je po Transfermarktu težila 294 milijuna eura, a uz odštetne klauzule preko pola milijarde.

Rizik i pogreška

- Riskirao sam i pogriješio. Odluku o neigranju najboljih igrača donio sam jer su se vratili s odmora samo dva dana uoči utakmice. Nisam siguran da bih više takvo što ponovio, posuo se pepelom' nakon utakmice trener Katalonaca.

Međutim, dan nakon utakmice na otvorenom treningu Barçe nije bilo Lea Messija. Službena klupska verzija glasi "gastroenteritis", no Messijev govor tijela i na klupi i po ulasku od 46. minute na terenu, gdje je bio naparno neborben, dao je naslutiti da u njemu kuha. Novinar radijske postaje Cadena Cope, Joseba Larrańaga, tvrdi da Messi time daje do znanja da ne vjeruje Luisu Enriqueu i ne misli da je bivši Celtin i Romin trener pravi čovjek za klupu Barcelone. Argentinac je također zabrinut zbog podrške klupske vrhuške koju Luis Enrique uživa.

Torresov debi

Jasno je da bez angažiranog Messija Katalonci nemaju izgleda u bitci s dva madridska kluba u Primeri te nokaut-fazi Lige prvaka.

Atlético je u nedjelju pred 45.000 gledatelja na Vincente Calderonu predstavio Fernanda Torresa, a debi se očekuj večeras protiv Real Madrida u prvoj utakmici osmine finala Kupa Kralja.

Linker
22. rujan 2024 05:41