Cristiano Ronaldo

 KENZO TRIBOUILLARD Afp
KVALIFIKACIJE ZA EURO

VIDEO: Ronaldo zabio dva pogotka u velikoj pobjedi Portugala, poraz Bosne i Hercegovine, slavlje Italije

Portugal u prve dvije kvalifikacijske utakmice zabio deset golova, Italija rezultatom 2:0 svladala Maltu
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 26. ožujak 2023. 22:54

Nakon dva pogotka u pobjedi protiv Lihtenštajna u prvom kolu kvalifikacija za Euro 2024., Cristiano Ronaldo je opet dvostruki strijelac, ovaj put protiv Luksemburga. Momčad Seleçaa upisala je 6:0 pobjedu i tako s deset zabijenih golova u dvije utakmice sjela na vrh grupe J.

Slabašna momčad domaćina izdržala je devet minuta prije prve kapitulacije, pogotkom upravo Ronalda. Na 2:0 je u 15. povisio Joao Felix, da bi nakon samo tri minute golom Bernarda Silve na semaforu pisalo 3:0. Za 4:0 u prvom poluvremenu pobrinuo se opet Ronaldo nakon pola sata susreta.

OVDJE POGLEDAJTE GOLOVE CRISTIANA RONALDA

Igrač Al-Nassra napustio je igru u 64. minuti, a Otavio, koji je priliku dobio od 75. zaslužan je nakon dvije minute na terenu za 5:0. Konačnih 6:0 djelo je Milanovog Rafaela Leaa iz 89. minute. Krilni napadač mogao se i prije upisati u strijelce, ali nije realizirao kazneni udarac iz 85. minute.

Italija je nakon poraza od Engleske u prvom kolu, u drugom svladala u gostima Maltu s 2:0. Do prva tri boda momčad Roberta Mancinija došla je uz dobar otpor ipak preslabog protivnika. Pogoci Matea Reteguija u 15. minuti i Mattea Pessina u 27., oba gola došla su na asistenciju Sandra Tonalija, bila su dovoljna Talijanima za pobjedu.

Bosna i Hercegovina upisala je nakon pobjede protiv Islanda 3:0 i prvi poraz u ovom kvalifikacijskom ciklusu, od Slovačke u Bratislavi rezultatom 2:0. Zasluženo su domaći riješili utakmicu već u prvih 45 minuta. Prvo je već u 13. minuti goste šokirao jakim i preciznim udarcem Robert Mak, da bi pet minuta prije pauze konačan rezultat postavio Lukas Haraslin.

OVDJE POGLEDAJTE GOLOVE S UTAKMICE SLOVAČKA - BIH

Linker
11. lipanj 2024 09:13