Luka Jović odlazi na ‘hlađenje‘

 PIERO CRUCIATTI Afp
POSRTAJ U SVOM GRADU

VIDEO: Nevjerojatna glupost Srbina, ošamario protivnika i dobio crveni, Milan upisao novi poraz

Upropastio je Jović tako priliku koju mu je Stefano Pioli pružio uvrstivši ga u prvih 11
Piše: HinaObjavljeno: 18. veljača 2024. 23:30

Nogometaši Monze prvi put su porazili Milan u prvenstvu nakon što su u susretu 25. kola Serie A na svom U-Power stadionu pobijedili sa 4-2.

Monza je nakon prvog poluvremena vodila sa 2-0, no "Rossoneri" su u posljednjih pola sata uspjeli izjednačiti postigavši dva gola i to s igračem manje. Međutim, u samoj završnici utakmice domaćin je s još dva gola stigao do velike pobjede.

Milan je dobro otvorio utakmicu, ali ubrzo su gosti "nestali". U završnici prvog dijela je došlo do sudara glavama domaćeg vratara Michelea Di Gregorija i njegovog suigrača Andree Carbonija nakon čega je "jedinica" Monze morala napustiti teren.

Sudac Andrea Colombo je produžio prvi dio čak osam minuta, a Monza je u nadoknadi zabila dva gola. U prvoj minuti nadoknade Malick Thiaw je skrivio kazneni udarac koje je u vodstvo pretvorio Matteo Pessina. U šestoj minuti nadoknade sijevnula je kontra koju je u vodstvo 2-0 pretvorio Dany Mota sjajnim golom sa 15 metara.

image
PIERO CRUCIATTI Afp

U nove probleme Milan je zapao u 64. minuti kada je srpski napadač Luka Jović napravio zaista nevjerojatnu glupost. U jednom duelu bez lopte, pri napadu Milana, rukom je bez povoda udario protivnika i zaradio prvo žuti, a nakon intervencije VAR-a i izravni crveni karton. Upropastio je Jović tako priliku koju mu je Stefano Pioli pružio uvrstivši ga u prvih 11, a usto i osakatio svoju momčad do kraja susreta.

JOVIĆEV ŠAMAR POGLEDAJTE OVDJE

Tračak nade gostima je donio Olivier Giroud koji je u 64. minuti smanjio na 2-1, da bi Christian Pulišić u 88. minuti sjajnim golom izjednačio na 2-2. Milan je bio u naletu i činilo se kako bi mogao i do pobjede, no samo dvije minute kasnije Warren Bondo je sjajno pogodio za novo vodstvo domaćina. Konačnih 4-2 postavio je Lorenzo Colombo u šestoj minuti nadoknade.

Milan je ovim susretom prekinuo niz od devet kola bez poraza, a što je još važnije propustio je priliku preskočiti Juventus na drugom mjestu. Monza je trenutačno na 11. mjestu.

U ranije igranom susretu Roma je na gostovanju pobijedila Frosinone sa 3-0 golovim Deana Huijsena (38), Sardara Azmouna (71) i Leandra Paredes (81-11m).

Udinese i Cagliari su odigrali 1-1. Udinese je poveo u 14. minuti golom Jordana Zemure, a u posljednjim trenucima prvog dijela izjesdnačio je Gianluca Gaetano. Antonio Tikvić nije nastupio za Udinese koji je upisao već 14. remi ove sezone.

Momčad iz Udina je 15. sa 23 boda, dok je Cagliari na 19. mjestu s 19 bodova.

U drugom susretu Empoli i Fiorentina su također remizirali 1-1.

"Viole su povele u 29. minuti golom Lucasa Beltrana, a izjednačio je M‘Baye Niang u 56. minuti iz kaznenog udarca.

Empoli je na 16. mjestu sa 22 boda, dok je Fiorentina sedma sa 38 bodova.

U prvom nedjeljnom susretu nogometaši Bologne svladali su u Rimu Lazio sa 2-1. Samo četiri dana nakon što su na Olimpicu pobijedili Bayern, Lazio je na istom stadionu izgubio od Bologne.

Danac Isaksen (18) doveo je Lazio u vodstvo, no Bologna je preokrenula golovima Marokanca El Azzouzija (39) i Nizozemca Zirkzeea (78).

Inter vodi na ljestvici sa 63 boda, Juventus ima 54, a Milan 52 boda.

Linker
30. travanj 2024 18:48