KYODO/NEWSCOM/NEWSCOM/PROFIMEDIA
ZVIJEZDA JE PRELOMILA

Šokirao je Francusku, neki su ga i napali zbog odluke, a sad otkriva: ‘Osjećam se kao da se gušim...‘

Već treći francuski igrač visokog profila koji se povukao iz međunarodne dužnosti u nekoliko tjedana
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 04. veljača 2023. 12:54

Raphael Varane otkrio je da se odlučio povući iz reprezentativnog nogometa jer više nema snage "boriti" se s pretrpanim rasporedom. Branič je u četvrtak prekinuo svoju međunarodnu karijeru, unatoč tome što se činilo da je na vrhuncu dva mjeseca prije svog 30. rođendana.

Igrač Manchester Uniteda tvrdi kako mu je to što je morao stalno igrati na najvišoj razini uzelo svoj danak i dovelo ga do teške odluke da prestane igrati za Francusku.

"Dao sam sve fizički i psihički. Ali najviša razina je poput perilice rublja, igraš cijelo vrijeme i nikad ne staješ. Imamo prenatrpane rasporede i igramo bez prestanka. Upravo sada, osjećam se kao da se gušim," rekao je Varane u intervjuu za Canal+ koji bi u cijelosti trebao biti objavljen u nedjelju.

Njegova odluka bila je još veći šok s obzirom na to da se činilo da je u najboljoj poziciji da bude sljedeći kapetan Francuske nakon što je Hugo Lloris prošlog mjeseca potvrdio svoje umirovljenje. Varane je skupio 93 utakmice za svoju zemlju nakon što je debitirao 2013., te je cijelo desetljeće bio oslonac u srcu obrane.

Igrao je svaku minutu na Svjetskom prvenstvu 2018. kada su "Les Bleus" po drugi put u svojoj povijesti podigli trofej pobjednika, a odigrao je i ključnu ulogu u utrci Francuske do finala turnira u Kataru prošle godine.

image

Raphael Varane

FRANCK FIFE Afp

Ovaj 29-godišnjak također je osvojio Ligu nacija sa svojom zemljom 2021., pošto je Francuska u finalu pobijedila Španjolsku rezultatom 2-1. Nije uspio osvojiti Europsko prvenstvo jer je Francuska ostala kratka u finalu 2016. i možda je bilo iskušenja da nastavi igrati do istoga turnira sljedeće godine.

Varaneovo umirovljenje bilo je šok za mnoge, ali ga je u potpunosti prihvatio izbornik Francuske Didier Deschamps, koji je zahvalio središnjem braniču na njegovoj nepokolebljivoj predanosti plavom dresu.

Ali postoje i kritičari odluke, bivša francuska zvijezda Jerome Rothen napao je Varanea, tvrdeći da je donio glupu odluku da prestane predstavljati svoju zemlju u tako mladoj dobi. Rothen je špekulirao da bi Varaneovo umirovljenje moglo biti rezultat loše atmosfere u francuskoj svlačionici.

Varane je treći francuski igrač visokog profila koji se povukao iz međunarodne dužnosti u nekoliko tjedana, slijedeći korake Llorisa i Karima Benzeme.

Linker
02. svibanj 2024 06:26