DAMIR KRAJAC Cropix
ŽDRIJEB OVE SRIJEDE

Sada je sve jasno! Nakon Dinama potencijalne protivnike na europskom startu saznali Rijeka i Osijek

Modri u kvalifikacije Lige prvaka kreću od sredine srpnja, a ždrijeb je u srijedu od podneva
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2022. 22:26

Ludo europsko klupsko nogometno ljegto krenulo je ovoga utorka ždrijebom prvih pretkola Lige prvaka, odnosno Konferencijske lige. Dan kasnije, već u srijedu od podneva, na redu je i izvlačenje parova 2. pretkola najelitnijeg europskog kupa. A to znači da će tada ime svog suparnika saznati i naš državni prvak, zagrebački Dinamo. Sitnim modifikacijama sustava, momčad Ante Čačića za razliku od lani neće morati igrati već 1. pretkolo (tada su eliminirali islandski Valur), već će u natjecanje krenuti od 19. ili 20. srpnja, za kada su zakazani prvi dvoboji 2. pretkola.

UEFA je dakle, u utorak izvukla parove prvog pretkola, a potom nešto kasnije objavila i skraćenu listu potencijalnih Dinamovih suparnika u drugom pretkolu. To su švicarski prvak FC Zürich te pobjednici iz sljedeća dva para: Slovan Bratislava (Slovačka) - Dinamo Batumi (Gruzija) te Škupi (Makedonija) - Lincoln Red Imps (Gibraltar).

image

Potencijalni suparnici Dinama su u skupini nenositelja

UEFA SCREENSHOT

Sat vremena kasnije, u srijedu, od 13 sati u sjedištu krovne europske nogometne federacije bit će izvučeni i parovi drugog pretkola Konferencijske lige. U ždrijeb se ovdje uključuju prošlosezonski treći i četvrti kolektiv HNL-a, Osijek i Rijeka. Oba su sastava u skupini nositelja za ovaj stupanj natjecanja, a u natjecanje će također krenuti istoga tjedna kad i Dinamo, od 21. srpnja. Potencijalni protivnici Rijeke (euro-koeficijent 15.000) i Osijeka (euro-koeficijent 8.000) u jednom su trenutku brojali 45 imena, ali UEFA je u utorak kasno navečer skratila tu listu. Kao najteži protivnik Rijeke nameće se švedski Djurgarden, dok bi za Osijek najteža opcija bila norveški Lillestrom.

POTENCIJALI PROTIVNICI OSIJEKA

image
SN

POTENCIJALI PROTIVNICI RIJEKE

image
SN

Podsjetnik dakle, Dinamo će svog prvog euro-suparnika u 2. pretkolu Lige prvaka saznati u srijedu od podneva, dok će kuglice s imenima Osijeka i Rijeke u švicarskom Nyonu zaplesati sat vremena kasnije u 2. pretkolu Konferencijske lige. Što se pobjednika HR kupa, splitskog Hajduka tiče, splitski Bili krenut će u Konferencijskoj ligi od 3. pretkola, ždrijeb kojega je na rasporedu 18. srpnja

Linker
26. travanj 2024 12:25