OMAR VEGA Getty Images Via Afp
VELIKO NEZADOVOLJSTVO

‘Ponovno smo sramota na velikom turniru! Obećali su polufinale i ispali budale, sad neka snose odgovornost‘

Meksiko je tako skupio četiri boda, koliko ima i Ekvador, ali završavaju natjecanje zbog lošije gol razlike
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2024. 07:46

U razočaravajućem nastupu, Meksiko je odigrao mršavih 0:0 protiv Ekvadora u posljednjem kolu grupne faze Copa Américe. Meksiko je tako skupio četiri boda, koliko ima i Ekvador, ali završava natjecanje zbog lošije gol razlike.

Neočekivani je to posrtaj za Meksiko od kojeg se u grupi B s Venezuelom, Ekvadorom i Jamajkom očekivao prolazak. No, pomlađena ekipa se nije najbolje snašla te turnir napušta već u grupnoj fazi natjecanja.

Posrtaj Meksika razljutio je tamošnju javnost, a posebno je oštar bio komentator na TV Azteci koji nije birao riječi.

- Čelnici Saveza obećali su minimalno polufinale, a sada trebaju preuzeti odgovornost. Nisu napravili ono što su obećali, već jedino rade budale od sebe. Meksiko je još jednom sramotno ispao na velikom natjecanju - ‘oprao‘ je ljutiti komentator vodstvo Saveza.

Podsjetimo, Meksiko nije prošao grupu niti na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je završio iza Argentine i Poljske. Novo ispadanje u skupini u potpunosti je razljutilo javnost koja traži promjene u momčadi, ali i u vrhu saveza.

A Venezuela je u Teksasu pobijedila Jamajku s 3-0 i tako zapečatila prvo mjesto u skupini B i osigurala četvrtfinale Copa Americe s Kanadom.

Pobjedu Venzueli osigurali su Eduardo Bello (49) i Salomon Rondon (56.) golovima početkom drugog poluvremena i Eric Ramirez pogotkom u 85. minuti.

Venezuela je već rezervirala svoje mjesto u posljednjih osam pobjedama nad Ekvadorom i Meksikom i trebao joj je samo bod protiv već eliminirane Jamajke da osvoji prvo mjesto u skupini i izbjegne branitelja naslova Argentinu u sljedećem kolu.

Ekvador, koji želi doći do svog prvog polufinala otkako je bio domaćin turnira 1993. godine, igrat će u četvrtfinalu s braniteljem naslova Argentinom.

Linker
01. srpanj 2024 08:13