Vinicius slavi pogodak

 FREDERIC J. BROWN Afp
COPA AMÉRICA

Brazilci zabili četiri gola, Paragvajci grme zbog Viníciusa: ‘Zašto sudac ne postavi granice?‘

Igrač Reala zabio je dva gola u pobjedi Seleçãa, ali i naljutio paragvajske igrače i izbornika
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. lipanj 2024. 07:57

Silne promašaje protiv Kostarike koji su ih koštali tek boda na otvaranju Copa Americe Brazilci su naplatili protiv Paragvaja. Slavili su čak 4:1. Bila je, inače, to peta uzastopna pobjeda Brazilaca protiv Paragvaja, ali i druga zaredom u kojoj su zabili četiri gola.

Dugo se čekalo na prvi pogodak, a onda se Seleçãu otvorilo. U posljednjih deset minuta prvog dijela zabili su tri gola i tako zapravo riješili utakmicu. Vinícius Júnior povukao je Brazilce prema pobjedi. Zvijezda Reala zabila je u 35. minuti, u 43. vodstvo je povisio Savinho, a u petoj minuti sudačke nadoknade Vinícius je stigao još jednom zatresti mrežu.

Paragvajci su golom Alderete u 48. vratili kakvu takvu nadu, ali u 65. je sve bilo gotovo nakon što je kazneni udarac realizirao Lucas Paquetá. Rezultat se kasnije nije mijenjao, a Paragvajci su utakmicu završili s igračem manje nakon što je u 80. minuti isključen Cubas. Protiv Kostarike u posljednjem kolu neće im trebati jer su izgubili svaku šansu za plasman u drugi krug.

A nakon utakmice grmio je izbornik Paragvajaca Daniel Garnero koji se osvrnuo na dvostrukog strijelca Viníciusa Júniora nakon novinarskog pitanja smatra li Brazilca provokatorom.

- Vinícius je elitni nogometaš, u to nema sumnje. Međutim, ima način igre koji očito nije baš ugodan suparnicima za prihvaćanje, ali za to služi sudac, da mu postavi te granice - rekao je Garnero.

Linker
29. lipanj 2024 07:58