Varane i Modrić 

 PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Pressinphoto/ddp Usa/profimedia
ODLAZAK TROFEJNOG IGRAČA

Osvajač Svjetskog prvenstva i četiri Lige prvaka odlazi u mirovinu: ‘Treba znati kada je dosta‘

Varane je nedavno stigao u ambicioznog talijanskog prvoligaša Como
Piše: SNObjavljeno: 25. rujan 2024. 10:12

Osvajač Svjetskog prvenstva te čak četiri Lige prvaka Raphaël Varane objavio je odlazak u igračku mirovinu. Varane je nedavno stigao u ambicioznog talijanskog prvoligaša Como kojem je trebao pomoći da ostvari što bolji rezultat u Serie A.

No, Francuz se ozlijedio u 23. minuti utakmice Kupa protiv Sampdorije. Kada je postalo jasno da se radi o težoj ozljedi i da će oporavak biti dug, Varane je raskinuo ugovor s Comom, a sada je objavio i igračku mirovinu. Od nogometa se oprostio na Instagramu, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Kažu da svim dobrim stvarima jednom dođe kraj.

U svojoj sam se karijeri suočio s mnogim izazovima, rješavao sam prilike za prigodom, gotovo sve za što su mi rekli da je nemoguće. Nevjerojatne emocije, posebni trenuci i sjećanja koja će trajati cijeli život. Osvrćući se na ove trenutke, s neizmjernim ponosom i osjećajem ispunjenja objavljujem svoje povlačenje iz igre koju svi volimo.

Držim se najviših standarda, želim otići pod svojim uvjetima. Potrebna je velika doza hrabrosti da poslušate svoje srce i svoj instinkt. Želja i potreba dvije su različite stvari. Pao sam i ustajao tisuću puta, a ovaj put je trenutak da stanem.

image
NATALIA KOLESNIKOVA Afp

Volio sam se boriti za sebe, svoje klubove, svoju zemlju, svoje suigrače i navijače svake momčadi za koju sam igrao. Od Lensa preko Madrida do Manchestera, pa igranja za našu reprezentaciju. Branio sam svaki grb svime što sam imao i volio sam svaku minutu putovanja. Igra na najvišoj razini je uzbudljivo iskustvo. Testira svaku razinu vašeg tijela i vašeg uma. Emocije koje doživljavamo ne možete pronaći nigdje drugdje. Kao sportaši, nikad nismo zadovoljni, nikad ne prihvaćamo uspjeh. To je naša priroda i ono što nas pokreće.

Ne kajem se, ne bih ništa mijenjao. Osvojio sam više nego što sam mogao i sanjati, ali osim priznanja i trofeja, ponosan sam što sam se, bez obzira na sve, držao svojih načela da budem iskren i pokušavao svugdje ostati bolji nego što sam zatekao. Nadam se da sam vas sve učinio ponosnima.

I tako, novi život počinje izvan terena. Ostat ću s Comom. Samo bez korištenja čizama i jastučića za potkoljenicu. Nešto o čemu jedva čekam podijeliti više s vama uskoro. Za sada, navijačima svakog kluba za koji sam igrao, mojim suigračima, trenerima i osoblju... od srca hvala što ste ovo putovanje učinili posebnijim nego što su moji najluđi snovi mogli predvidjeti.

Hvala ti, nogomete", napisao je Varane.

Varane je u Real stigao 2011. iz Lensa te je postao jedan od najboljih stopera na svijetu. Osvojio je četiri Lige prvaka te je bio važan kotačić Francuske u osvajanju Svjetskog prvenstva. Za Kraljevski je klub skupio čak 360 nastupa. Nakon toga je otišao u Manchester United prije dolaska u Como. U Italiji je trebao igrati do ljeta 2026., no ozljeda je poremetila planove.

image
GLYN KIRK Afp

Linker
25. rujan 2024 16:10