Erling Haaland

 FREDRIK VARFJELL Afp
BIZARNI JELOVNICI

Talijanima zabranjen kečap, Haaland ‘tamani‘ organe, a Ronaldo u širokom luku izbjegava jednu stvar

Neobične navike ima i Jamie Vardy, koji je ovisnik o kofeinu, o energetskim pićima i kavi
Piše: SNObjavljeno: 10. lipanj 2024. 10:07

Pored treninga i mentalne snage, kvalitetna prehrana nezaobilazna je stanica na profesionalnom putu nogometaša. Modernizacijom najpopularnijeg sporta na svijetu, budućnost je stigla i u nogomet, a nogometaši nerijetko paze na svaku kaloriju koju unose. Tom se temom bavio i Daily Mail, koji je popisao najbizarnije jelovnike iz svijeta vrhunskog nogometa, poglavito Premier lige.

Enzo Maresca u novoj će sezoni biti trener Chelseaja, a talijanski stručnjak već najavljuje značajne reforme na prehrambenom planu, na kojima inzistira i njegov stožer. S obzirom na to da je i u prethodnim klubovima imao rigorozan režim, izvjesno je da igrači londonskog kluba neće smjeti konzumirati kolače, tortu, razne umake, sol i papar, pa čak niti pržena jaja. Na tom tragu je i bivši trener "bluesa", Antonio Conte, koji svojim momčadima strogo brani korištenje kečapa.

image

Enzo Maresca

GLYN KIRK Afp

Na drugoj strani spektra je, pak, Erling Haaland. Norveška mašina za golove dnevno unosi čak 6 000 kalorija! Na njegovu meniju dominira meso, nerijetko i kebab, koji obožava, ali i životinjski organi poput kravljeg srca ili jetre. Ujedno, "devetka" Manchester Cityja veliki je ljubitelj mlijeka.

Na spomen pravilne prehrane u svijetu sporta, mnogima će na pamet prvi pasti Cristiano Ronaldo. Legendarni Portugalac dnevno jede šest manjih obroka, a najviše preferira piletinu ili ribu, poput orade, brancina i sabljarke. Ne treba posebno isticati da CR7 u širokom luku izbjegava gazirana pića i sokove, a naročito alkohol.

Gazirana pića ne izbjegava Jamie Vardy, koji je ovisan o kofeinu, u obliku energetskih pića i kave. Neobične navike imao je i Alex Song, koji je, dok je igrao za Arsenal, prije svake domaće utakmice jeo pohanu piletinu, konkretno iz KFC-a, prepričao je to jednom prilikom i veliki Arsene Wenger.

Linker
10. lipanj 2024 10:07