IGOR KUPLJENIK/MI-PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Igor Kupljenik/mi-press/shutterstock Editorial/profimedia
PRIZNAO SLOVENCIMA

Matjaž Kek: ‘Nisam uvijek bio fer prema igračima Rijeke, ali svi su voljeli otići u banku 15. u mjesecu‘

Na čelu s Matjažom Kekom Slovenija je sve bliže još jednom velikom natjecanju
Piše: SNObjavljeno: 15. studeni 2023. 19:04

Slovenija na čelu s Matjažom Kekom (62), na korak je do sjajnog uspjeha. Čeka ih dvomeč protiv Danske odnosno Kazahstana, a ukoliko protiv potonjih dođu makar do boda, osigurat će plasman na Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u Njemačkoj iduće godine.

Slovenska nogometna javnost počela je sve glasnije govoriti o plasmanu na jedno veliko natjecanje, što nije tako čest slučaj u najbližem susjedstvu Vatrenih. Posljednji put na velikoj sceni Slovenci su se pojavili 2010. godine na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici baš s Kekom kao izbornikom, a prvi i jedini put igrli su na EURO-u deset godina ranije u Nizozemskoj i Belgiji.

U jeku svih događaja, Kek je dao intervju za slovensku Nogomaniu, a jedna od tema o kojoj je razgovarao bio je i HNL. Pogotovo jer je 2017. godine kao trener Rijeke odveo momčad do duple krune i tako prekinuo 11-godišnju dominaciju Dinama. Slovenski stručnjak je osim trofeja zaaradio golemo poštovanje cijelog hrvatskog nogometnog svijeta.

Slovenski su ga novinari stoga pitali postoji li mogućnost da se iskusni stručnjak vrati u hrvatski nogomet. Posebno jer se ranije isticao kao kandidat za klupu Dinama, Hajduka pa čak i ponovno Rijeke.

- Ne mogu reći da mi se ne sviđa taj interes, ali jako je važna komunikacija sa Savezom. Moja riječ svakako vrijedi više od onoga što se piše po medijima. Dao sam riječ Savezu i niti u jednom trenutku nisam razmišljao o napuštanju izborničke klupe zbog drugih ponuda. Trenutno nemam u fokusu druge klubove, bliže sam odlasku u mirovinu - otkrio je Kek pa u nastavku komentirao riječi: "težak čovjek, ali u isto vrijeme i "najboljim trenerom" s kojim su radili - kako su ga oslovili neki igrači Rijeke.

- Svaka generacija igrača je drugačija, ali svaka te čini boljim. Kao trener moraš izgraditi gard i komunikaciju s igračima. Nisam uvijek bio fer prema svim igračima, netko je morao biti rezerva, ali svi su voljeli ići u banku 15. u mjesecu po premije i nagrade za osvojene naslove. Za mene sve počinje i završava redom, disciplinom i odgovornošću. Pogreške se događaju, neće svi igrači biti zadovoljni, tako je sada i u reprezentaciji. Netko se izgubi, iako to javnost možda vidi drugačije - podvukao je Kek.

Linker
23. ožujak 2024 08:00