Niko Galešić

 DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
BIJELI NA MLAZNI POGON

Rijeka zabila šest golova prvoligašu iz susjedstva. Galešić opet oduševio, probudio se i uspavani napadač

U prijateljskoj utakmici na Rujevici, Sopićeva je momčad sa 6:0 svladala Domžale
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 22. ožujak 2024. 18:27

Nogometaši Rijeke deklasirali su u prijateljskoj utakmici na Rujevici slovenskog prvoligaša Domžale s uvjerljivih 6:0.

Poveli su Riječani u 14. minuti preko rekonvalescenta Nike Jankovića. Bruno Bogojević presjekao je loptu duboko na polovici gostiju, sjurio se s njom u protivnički šesnaesterac te povratnom loptom lijepo uposlio najboljeg riječkog strijelca ove sezone kojem nije bilo teško s 10-ak metara iskosa, nakon što je iz drugog plana stigao u kazneni prostor, ovu lijepu akciju završiti pogotkom.

Na 2:0 Rijeka je povisila u 43. minuti iz kontre. Veiga je anulirao slovenski napad, lijepo povukao loptu i nakon šprinta još bolje uposlio nadolazećeg Obregona koji je fintom lijepo "izvaljao" protivnika, njega poslao u jednu stranu, a loptu u drugu za povećanje vodstva. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Rijeka je još postigla i svoj treći pogodak, Ivanović je nakon asistencije Fruka izbio sam ispred slovenskog vratara i pokazao da nije zaboravio postizati pogotke.

Nakon što je Janković pogodio prečku iz jedanaesterca nešto prije drugog pogotka Rijeke, bijeli su do 4:0 stigli iz drugog dosuđenog jedanaesterca stigli u 57. minuti, Ivanović je ovog puta bio precizan za svoj drugi pogodak na susretu.

U 73. Rijeka je "pukla petardu", točnije to je učinio Niko Galešić. Da pogodak u Rudešu u Kupu definitivno nije slučajnost, dokazao je i ovaj put, nakon slobodnog udaraca s više od 23, 24 metra Galešić je loptu preciznim udarcem poslao preko živog zida u mrežu.

Pet minuta kasnije Ivanović je upisao i asistenciju Mirku Mariću koji loptu s 10-ak metara šalje u sam rub gola za 6:0.

Linker
24. travanj 2024 18:31