Pressinphoto/ddp Usa/profimedia
NAZIRE SE NOVI KAOS

Marseille nakon Marcelina pronašao još luđeg nasljednika Tudora. Već danas će voditi trening

Gennaro Gattuso bi trebao zamijeniti Španjolca koji je nedavno podnio ostavku
Piše: HinaObjavljeno: 27. rujan 2023. 11:42

Olympique de Marseille je u potrazi za novim trenerom za najizglednijeg favorita postavio Talijana Gennara Gattusa, objavio je L‘Équipe.

Gattuso bi trebao zamijeniti Španjolca Marcelina, koji je podnio ostavku nakon vrlo burnog sastanka između uprave i skupina navijača Marseillea u ponedjeljak 18. rujna.

Amblematični igrač Milana u 2000-ima, svjetski prvak iz 2006. također je trenirao Rossonere između 2017. i 2019., ali nije doživio isti uspjeh. Svoj jedini veliki trofej kao trener osvojio je s Napolijem (2019.-2021.) i to Kup Italije 2020. Bio je kratkotrajni trener Fiorentine, a posljednje iskustvo na klupi trajalo je samo šest mjeseci u Valenciji (2022.-siječanj 2023.).

Kontakti između OM-a i bivšeg veznog igrača koji je postao trener, a koji je posebno radio u AC Milanu i Napoliju, dobro su uznapredovali. Naviknut na velike klubove i okruženja pod pritiskom, 45-godišnji Talijan ima prednosti koje mogu zadovoljiti čelnike Marseillea, počevši od predsjednika Pabla Longorije.

Longoria je prošlog petka najavio da ostaje na dužnosti i da će podnijeti žalbu nakon prijetnji određenih vođa skupina navijača tijekom sastanka 18. rujna.Od tada je počeo tražiti novog trenera, a Pancho Abardonado preuzeo je mjesto privremenog trenera.

Gattuso će, pišu Francuzi, već večeras voditi trening, a prvi cilj mu je oživjeti momčad koja je osma u prvenstvu i koja je nedavno izgubila 0:4 od PSG-a na Parku prinčeva.

Linker
12. svibanj 2024 17:50