Flora Tallinn

 GRZEGORZ WAJDA/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Grzegorz Wajda/sopa Images/shutterstock Editorial/profimedia
PROMJENA

Estonska nogometna reprezentacija dobit će novog izbornika, na klupu sjeda Jürgen Henn

Do prošle godine vodio tamošnju ponajbolju momčad Floru iz Talliinna
Piše: HinaObjavljeno: 15. svibanj 2024. 18:06

Početkom lipnja estonska nogometna reprezentacija dobit će novog izbornika, a bit će to 36-godišnji Jürgen Henn, koji je do prošle godine vodio tamošnju ponajbolju momčad Floru iz Talliinna.

Njemačka novinska agencija dpa navela je kako će do smjene doći 5. lipnja, a dan ranije će aktualni izbornik, Švicarac Thomas Haeberli, po posljednju put voditi estonsku reprezentaciju, na prijateljskom ogledu kod Švicarske.

Početkom 2021. godine Haeberli je preuzeo Estoniju koja se trenutačno nalazi tek na 123. mjestu ljestvice reprezentacija Međunarodne nogometne organizacije (FIFA). Tijekom dosadašnjih 35 nastupa Švicarac je s Estoncima ostvario deset pobjeda, šest remija i 19 poraza.

Novi izbornik Henn je od 2018. do 2023. godine bio trener Flore s kojom je u tom razdoblju četiri puta postao estonski prvak. Početkom godine je ušao u stožer estonske reprezentacije, sada će postati i njen izbornik, a potpisao je ugovor do kraja 2027. godine.

Linker
15. svibanj 2024 18:06