BILDBYRAN/DDP USA/PROFIMEDIA Bildbyran/ddp Usa/profimedia
KRITIČNA POZICIJA

Dinamo naciljao prvo pojačanje? Nedavno je pozvan u reprezentaciju, a uskoro bi mogao stići i na Maksimir

Dahl prema Transfermarktu vrijedi 1.5 milijuna eura,
Piše: SNObjavljeno: 01. lipanj 2024. 12:14

Dinamo Zagreb naciljao je prvo ljetno pojačanje, a to bi trebao biti lijevi bek Djurgardena Samuel Dahl. Kako navodi švedski portal Sportbladet, hrvatski prvak već je poslao ponudu za švedskog reprezentativca.

Dahl je u Djurgarden stigao prošlog ljeta iz Örebroa i doživio veliki uspon. U siječnju se našao na radaru francuskog Rennesa, ali švedski prvoligaš odbio je njihovu ponudu, međutim prošlotjednim uvrštavanjem Dahla u reprezentaciju koju vodi njegov prezimenjak Jon Dahl Tomasson, interes za mladim i perspektivnim igračem samo je porastao.

Interes je, po svemu sudeći, dospio i do Maksimira, a Dahl bi se, ukoliko se transfer realizira, mogao pokazati kao rješenje za kritičnu poziciju u obrani. Osim sjajnog obrambenog pozicioniranja, hitronog Dahla krasi dobar dribling i izvrsna kontrola lopte, a Modri ga takvog vide kao dugoročnu opciju na lijevoj strani.

Dahl je za Djurgarden odigrao 36 utakmica u svim natjecanjima i pritom podijelio šest asistencija. Dinamo je prvi konkretan potez povukao, Dahl prema Transfermarktu vrijedi 1.5 milijuna eura, a sada slijede pregovori koji će otkriti daljnji tijek transfera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. lipanj 2024 15:03